Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve fakultní nemocnici začalo hořet v objektu žehlírny. Hasiči evakuovali 50 osob z ohrožené budovy

Hasiči zasahovali v areálu Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně. Hořet tam začalo v pondělí odpoledne v budově, ve které se nachází žehlírna. Evakuovat se muselo 50 osob. Samotný požár lokalizovali vlastními silami zaměstnanci ještě před příjezdem hasičů.

„Budova žehlírny se nachází mimo lůžkové části nemocnice. Evakuovali jsme přibližně 50 osob. Požár byl lokalizován zaměstnanci před naším příjezdem. My provádíme průzkum a ochlazování vzduchotechniky, do níž se požár částečně přenesl. Dále jsme nasadili přetlakovou ventilaci k odvětrání objektu. K plamennému hoření již nedochází,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místě byla družstva ze všech tří stanic HZS a dobrovolná jednotka z Bolevce. Hasiči při zásahu využívali speciální hasicí zařízení Cobra, nasadili také přetlakovou ventilaci k odvětrání objektu. „Na místě jsou policisté z obvodního oddělení Vinice. Událost se obešla bez zranění. V tuto chvíli policisté střeží hlavní a boční vchod budovy, aby do objektu nikdo nepovolaný nevstupoval. Událostí se budeme ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů dále zabývat. Jedna z verzí příčiny požáru je technická závada na zařízení,“ uvedla k události mluvčí policie Iva Vršecká.

V plzeňské fakultní nemocnici už letos v lednu jednou hořelo. Bylo to ale ve Fakultní nemocnici Plzeň Bory. Škodu ve výši 18 milionů korun tam způsobil požár v pavilonu chirurgie. Plameny zničily celou řadu drahých přístrojů. 

Požár ve fakultní nemocnici způsobil škodu za 18 milionů. Žárem a kouřem se zničily drahé přístroje i nástroje

Škodu ve výši 18 milionů korun způsobil požár v pavilonu chirurgie ve Fakultní nemocnici Plzeň Bory. Plameny zničily celou řadu drahých přístrojů. Hořet v objektu začalo ve čtvrtek krátce po 17. hodině. O požáru Plzeňská Drbna průběžně...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky požár žehlírny, fakultní nemocnice, hořelo v nemocnici, FN Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve fakultní nemocnici začalo hořet v objektu žehlírny. Hasiči evakuovali 50 osob z ohrožené budovy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.