Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V kauze údajného vydírání plzeňským fotbalistou Davidem Limberským vypovídali před soudem znalci

U soudu pokračuje v projednávání kauzy údajného vydírání ze strany plzeňského fotbalisty Davida Limberského. Spolu s ním jsou obžalováni i jeho tři známí. Tentokrát si senát vyslechl výpovědi soudních znalců. Jeden z nich částečně zpochybnil policejní posudek, podle něhož se na pistoli jednoho z obžalovaných našly stopy DNA poškozeného. Čtveřice mužů podle obžaloby zastrašováním vymáhala po muži z Karlových Varů peníze, které společně investovali do takzvané těžby virtuálních měn.

Znalec na genetickou identifikaci Daniel Vaněk ve svém posudku uvedl, že není jednoznačné, jestli se biologické stopy poškozeného na zbraň dostaly přímým kontaktem nebo až zprostředkovaně. I když neoznačil policejní expertizu za mylnou nebo nepravdivou, argumentoval tím, že existují i další vlivy, které mohly zjištění policejních techniků ovlivnit. Sám poškozený u soudu opět chyběl. Nepřišel už potřetí. Tentokrát byl důvodem jeho nepřítomnosti pozitivní test na covid-19.

Bývalá hvězda plzeňské Viktorie a český fotbalový reprezentant David Limberský chtěl investovat do těžby kryptoměn. Investici mu nabídl známý, s jehož přítelkyní se kamarádila Limberského manželka. Dohodli se na tom, že Limberský poskytne peníze a muž, který v případu vystupuje jako poškozený, nakoupí výkonné počítače pro těžbu kryptoměn. Do obchodu poté zapojil Limberský další své známé. Celkem investovali přes čtyři miliony korun.

Jenže výdělek z počítačové farmy na takzvanou těžbu kryptoměn nebyl takový, jak investoři předpokládali. Když ani po několika měsících stroje nepracovaly tak, jak bylo dohodnuto, chtěl své peníze zpět. Následovaly spory a vzájemná nevraživost. jednání vyvrcholila schůzkou v karlovarské restauraci, které se zúčastnili všichni čtyři obžalovaní i poškozený. Na ní podle obžaloby jeden z investorů ohrožoval poškozeného pistolí. To ale obžalovaní popírají. Jedním z důkazů byl ale právě nález biologických stop poškozeného na zbrani, a to i na mířidlech pistole.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky David Limberský, plzeňský fotbal, FC Viktoria Plzeň, soud vydírání, kryptoměny, podvody s auty, fotbal, soudní znalci

V kauze údajného vydírání plzeňským fotbalistou Davidem Limberským vypovídali před soudem znalci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.