Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Při požáru starého činžáku se několik osob nadýchalo zplodin, sanitky rozvezly do nemocnic 13 lidí

Několik jednotek hasičů zasahovalo v sobotu v podvečer u požáru ve starém činžovním domě na Slovanské třídě v Plzni. Celkem 30 osob muselo objekt opustit. Záchranáři do tří nemocnic nakonec transportovali 13 lidí. Ostatním hasiči poskytli takzvaný evakuační autobus.

Požár vypukl ze zatím neznámých příčin v jedno z bytů ve starém domě. „Jde o jednopatrový starý dům s nástavbou na začátku Slovanské třídy nad vlakovým nádražím. Už je provedená likvidace, teď se to ještě kontroluje a bude se celý dům prohlížet a zajišťovat věci okolo," uvedl velicí důstojník krajských hasičů Štefan Livinka.

„Aktuálně máme v péči 15 osob v autobusu na pozorování a kontrolu. O tři osoby pečujeme, mají potíže po nadýchaní zlodin,“ sdělila Mária Svobodová z krajské záchranky kolem půl šesté večerní. Dále doplnila, že čtyři osoby s dýchacími obtížemi převezli do fakultní nemocnice na Lochotíně. Do stejného zařízení transportovali i další dva lidi. Tři převezly sanitky do nemocnice Privamed. Na plicní ambulanci na Borech putovaly dvě osoby. Na ORL oddělení na Borech skončili i další dva obyvatelé domu. Příčinou požáru a výší škody se zabývají vyšetřovatelé. Na místě zasahovalo šest jednotek hasičů. Evakuovaní lidé našli dočasné zázemí ve vytápěném autobusu a poté v kulturním domu Peklo. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky požár, činžovní dům, nadýchání zplodin, evakuační autobus

Při požáru starého činžáku se několik osob nadýchalo zplodin, sanitky rozvezly do nemocnic 13 lidí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.