Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vlak srazil a usmrtil muže, nejspíš jde o sebevraždu

, aktualizováno 16. prosince 2023, 11:36

U Dobřan na Plzeňsku srazil v sobotu dopoledne vlak šestašedesátiletého muže, zraněním na místě podlehl. Po nehodě tam byl provoz asi tři hodiny zastavený, zhruba od 10:30 vlaky opět jezdí. Nehoda se stala na mezinárodní trati z Plzně do Klatov a Železné Rudy a dále do Německa, v úseku Plzeň - Dobřany jezdily náhradní autobusy.

„Bylo to zhruba 100 metrů před zastávkou Dobřany, v části Šlovice, před přejezdem ve směru na Plzeň," řekl velicí důstojník hasičů Štefan Livinka. Na místo vyjeli také kriminalisté a drážní inspektoři.

„Muž, ročník 1957, měl zranění neslučitelná se životem. Podle všeho šlo o sebevraždu. Ve vlaku cestovalo 30 lidí, kteří nebyli zraněni. Provoz na trati byl uzavřen na dobu šetření události," řekla krajská policejní mluvčí Eva Červenková.

Provoz mezi stanicemi Plzeň-Valcha a Dobřany je přerušen, od plzeňského hlavního nádraží do Dobřan je zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava, uvedly České dráhy.

V poslední době se bohužel nejedná o první případ. Začátkem týdne smetl Západní express v Chebu mladou Ukrajinku. O život zhruba dvacetileté dívky bojovali lékaři v plzeňské nemocnici. Následkům rozsáhlých zranění nakonec podlehla. K další tragédii došlo 1. prosince na trati mezi Plzní a Třemošnou. Tentokrát ale nejspíš nešlo o sebevraždu, ale o nešťastné přecházení kolejí, kdy dotyčného zachytil projíždějící vlak.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky střet s vlakem, stražený vlakem, střet vlaku s osobou, tragická nehoda

Vlak srazil a usmrtil muže, nejspíš jde o sebevraždu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.