Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vandal přestříhal kabely osvětlení vánočního stromku, který se má slavnostně rozsvítit. Starosta ve videu nešetřil peprnými výrazy

Zatím neznámý vandal v noci na sobotu přestříhal kabely osvětlení nazdobeného vánočního stromku v plzeňské městské části Malesice, který se má dnes v podvečer slavnostně rozsvěcovat. V emotivním videu na sociálních sítích to oznámil starosta Aleš Tolar (STAN), který je zároveň náměstkem primátora Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí. A nadávkami na adresu pachatele rozhodně nešetřil.

„Dnes máme rozsvícení stromečku v Malesicích na náměstí, máme tady připraveného takového krasavce. Na večer je připravený program pro děti s koncertem a mikulášskou nadílkou, všichni se na to těšíme. A teď jsem se naštval úplně doběla. Ráno přijdu všechno zkontrolovat, odklidit sníh a našel jsem tady tohle. Nějaký s prominutím deb.l nám tady přestříhal kabely světelné výzdoby na stromečku na několika místech. Tak super,“ říká ve svém videu na Facebooku starosta Malesic Aleš Tolar.

A pokračoval dál. „Nějaký id.ot si tím léčí svoje komplexy, nebo nechápu co tím sleduje. Chce škodit, nevím jestli mně, ale proč dětem, které se na tu akci těší? Ale klídek, my si tu radost zkazit nenecháme. Nějak to opravíme, zprovozníme, snad bude večer svítit. A toho deb.la pozdravuji, věřím, že máš radost z toho, co si dokázal,“ zakončil svůj vzkaz starosta Tolar. Všichni určitě budou držet palce, aby se poškozené osvětlení podařilo opravit aby večer mohl stromek svítit.  

Vánoční strom v plzeňské městské části Malesice stojí tradičně uprostřed Malesické návsi u točny MHD. Smrk je ze soukromé zahrady od dárců z Malesic, jimž strom rostl příliš blízko domu a bohužel již překážel.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aleš Tolar, Facebook

Štítky vandal poškodil strom, přestříhal kabely, vánoční strom, Malesice, plzeňská městská část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Malý

Měla by se obnovit tradice pranýřů na náměstích. Mělo to dříve svůj výchovný, chcete-li odstrašující význam. A každý kdo by chtěl, by si mohl na dotyčném také něco přestřihnout...

Neděle, 3. prosince 2023, 13:08Odpovědět

Martin Vaněk

Zbláznil jste se? Při zachování rovnováhy by muselo nutně dojít i na velké zločince, a to by truhlárny nestačily hoblovat trámy, a na náměstí by se tvořily nekonečné kolony občanů, kteří by si chtěli také bouchnout do svého politika, soudce, SZ, soudního "znalce" a další svoloče.... :-D

Neděle, 10. prosince 2023, 11:21Odpovědět

Drak Drakonusdrak

A byl to vandal nebo nějaký aktivista? Já se v tom poslední dobou nějak ztrácim. A doporučuji až ho chytíte rákoskou přes prsty.

Sobota, 2. prosince 2023, 17:28Odpovědět

Karel Poláček

Rozlišení není důležité. Rákoskou přes prsty sotva postačí. Tady je na místě jednat podle zásady: Bít, bít a zase bít. Ničemu jinému ti debilové nerozumějí.

Neděle, 3. prosince 2023, 09:37Odpovědět

Daniel Frignani

Ale on to třeba myslel dobře a chtěl zabránit šíření světelného smogu...

Pátek, 8. prosince 2023, 16:35Odpovědět

Vandal přestříhal kabely osvětlení vánočního stromku, který se má slavnostně rozsvítit. Starosta ve videu nešetřil peprnými výrazy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.