Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Krádež iPhonů za milion korun mají na svědomí jen tři pachatelé. Původně podezřelý třetí muž nemá s případem nic společného

Překvapivý vývoj má vyšetřování krádeže 34 kusů mobilních telefonů iPhone za milion korun, kterého se v Plzni dopustil sehraný gang zlodějů. Původně měla policie podezření, že se do krádeže zapojily celkem čtyři osoby, tři muži a jedna žena. Jejich tváře zachytila bezpečnostní kamera. Později vyšlo najevo, že jeden z mužů nemá s krádeží nic společného.

„V souvislosti s prověřováním případu odcizení mobilních telefonů, kdy jsme žádali veřejnost o pomoc při ustanovení osob zachycených na fotografiích, kdy tyto osoby by mohly mít podíl na protiprávním jednání, byla ustanovena jedna osoba. Jedná se o muže, který se sám dostavil na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Následně bylo zjištěno, že dotyčný nemá s tímto protiprávním jednáním nic společného,“ informovala aktuálně mluvčí policie Michaela Raindlová. Nadále tedy pátrá policie po totožnosti tří zatím neznámých osob, které by měly mít krádež na svědomí. Původně podezřelý muž byl jen ve špatný čas na špatném místě.  

Obchod s mobilními telefony v jednom plzeňském obchodním centru navštívil gang krátce před sedmou hodinou večer pod záminkou koupě mobilního telefonu. „Muž se ženou poté zabavili pracovníky prodejny, kdy druhý z mužů mezitím vnikl bez použití násilí do zázemí prodejny a odcizil 34 kusů mobilních telefonů, které si uložil do přinesené sportovní tašky. Následně všichni z prodejny odešli,“ popsala krádež mluvčí policie Michaela Raindlová.

Způsobená škoda přesáhla částku jeden milion korun. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachatelích pátrají. V rámci prověřování získali fotografie z kamerových záznamů, na kterých jsou zachyceny podezřelé osoby. Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osoby zachycené na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ doplnila Michaela Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krádež mobilů, gang zlodějů, ukradli mobily, prodejna mobilů, pátrací akce, ukradli iphony

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím. Sehraný gang může být práce pro Interpol. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí.

Neděle, 12. listopadu 2023, 02:32Odpovědět

Stanislav Sklář

Hodně připomínají ROčka

Pátek, 10. listopadu 2023, 17:13Odpovědět

Krádež iPhonů za milion korun mají na svědomí jen tři pachatelé. Původně podezřelý třetí muž nemá s případem nic společného  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.