Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mrtvého člověka našli hasiči uvnitř vyhořelého obytného domu, dalších pět obyvatel museli evakuovat

, aktualizováno 17. října 2023, 12:40

Tělo mrtvého člověka našli hasiči při likvidaci nočního požáru staršího třípodlažního obytného domu. Mrtvola byla ve vyšších patrech domu. Do akce vyjelo celkem 11 jednotek hasičů z Karlovarského a Plzeňského kraje. Z hořícího objektu museli hasiči evakuovat pět osob, z toho dvě děti. Zároveň se snažili při zásahu ochlazovat vedle stojící dům, aby na něj nepřeskočily plameny. Po dvou hodinách od nahlášení se podařilo dostat požár pod kontrolu.

Obytný dům v Mariánských Lázních začal hořet v noci na úterý. Ještě se v noci se ale podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu a na místo přijely pomáhat se zásahem vedle místních hasičů z Karlovarského kraje také kolegové ze sousedního Plzeňského kraje.

Oheň se šířil pod střechou domu, kterou museli hasiči rozebrat, aby se tak dostali k ohnisku požáru. „Dnes dopoledne zůstávají na místě dvě jednotky hasičů, na místě je vyšetřovatel požárů a policie, příčina požáru se vyšetřuje. V průběhu noci starosta města zajistil náhradní ubytování pro pět osob, z toho dvě děti. protože dům je zcela neobyvatelný,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kasal

„Kriminalisté společně se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů nyní zjišťují okolnosti této tragické události," sdělila stručně policie na sociální síti X. 

„Požár rodinného domu poblíž vlakového nádraží v Mariánských Lázních nahlásili svědci z okolí na tísňovou linku hasičů v pondělí v půl desáté večer. Podle prvního oznamovatele byly vidět plameny v patře domu. Operační středisko hasičů vyslalo na místo pět jednotek hasičů. Ze stanice v Mariánských Lázní je to k místu události zhruba pět set metrů, hasiči tak byli na místě velmi rychle, požár byl i přesto již v tuto chvíli rozvinutý ve druhém patře i v patře v podkroví. Na místo tak byly vyslány další jednotky hasičů, o pomoc hasiči požádali také kolegy z Plzeňského kraje. Z důvodu potřeby vyššího počtu zasahujících byl vyhlášený II. stupeň požárního poplachu," informoval mluvčí hasičů.

V domě bylo jen velmi úzké schodiště a zároveň bylo uvnitř velké množství nejrůznějších věcí, hasiči se tak velmi těžko dostávali k místu požáru vnitřkem budovy. Střechu tak bylo možné hasit pouze z výškové techniky. Hasiči měli od obyvatel domu, kteří se stihli sami dostat ven, informaci o tom, že uvnitř je nejspíš ještě jedna osoba. „Současně s hasebními pracemi tak v objektu probíhal průzkum ve všech částech a vyhledávání možné osoby. Ta byla nalezena ve vyšších patrech domu a již nebylo možné ji pomoct. Po třech hodinách zásahu byl požár pod kontrolou, pokračovalo především rozebírání střechy a vyhledávání skrytých ohnisek," uvedl Kasal. Po druhé hodině v noci se většina jednotek vrátila na své základny, na místě zůstaly dvě jednotky hasičů pro kontrolu požářiště a pokračování v hašení nalezených skrytých ohnisek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky požár domu, mrtvý člověk, smrt při požáru domu, hořel obytný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrtvého člověka našli hasiči uvnitř vyhořelého obytného domu, dalších pět obyvatel museli evakuovat  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.