Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zloději se neštítili ukrást charitativní kasičku z obchoďáku, napadli také člena ostrahy

V rukou plzeňských policistů skončila čtveřice mužů, kteří při výpravách do nákupního centra kradli nejen lahve s alkoholem a drobné pochutiny. Přisvojili si například 17 mobilních telefonů, osm notebooků, a dokonce se vrhli i na charitativní kasičku, kterou posléze odhodili do křoví. Během svého řádění napadli také člena ostrahy, jenž je přistihl při činu. Dva zloději skončili ve vazbě, ostatní stíhá policie na svobodě.

Nejvíce krádeží se dopustili sedmatřicetiletý muž a jeho o sedm let mladší parťák. Společně navštěvovali nákupní centra, a to jak během otevírací doby, tak i v noci. Celkem ukradli 30 lahví alkoholu, 60 balení oříšků, 17 mobilních telefonů a osm notebooků.

„V jednom případě si dokonce z nákupního centra odnesli charitativní kasičku. Tu následně poškodili a odhodili do lesního porostu. Při jedné z krádeží byli oba muži zadrženi pracovníkem ostrahy, kterého poté fyzicky napadli a z místa utekli. Naštěstí ho vážně nezranili,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Řádění zlodějů trvalo tři měsíce, přičemž napáchali škody přes 300 tisíc korun. Většinu nakradených věcí prodali. Policii se nakonec podařilo vypátrat a usvědčit čtyři muže. Zloději nebyli žádnými nováčky, tři z nich již byli v minulosti za krádeže odsouzeni.  

„Jeden z obviněných mužů se na krádežích podílel účastenstvím ve formě pomoci, kdy pachatelům při útěku z nákupního centra otevřel vstupní dveře na fotobuňku a poskytl jim vozidlo, které poté řídil, když z místa všichni odjeli i s odcizeným zbožím,“ upřesňuje mluvčí.

Policejní komisařka již zahájila trestní stíhání čtyř mužů, které obvinila ze spáchání přečinu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství. V současné době jsou dva z obviněných mužů stíháni vazebně, ostatní na svobodě.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež v obchodě, kradli mobilní telefony, napadení ostrahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději se neštítili ukrást charitativní kasičku z obchoďáku, napadli také člena ostrahy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.