Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Šikovní Vietnamci ve svém domku šili stovky padělků značkové obuvi. Na tržnici dodávali i tisíce nelegálních cigaret

Zručný vietnamský pár šil a upravoval doma ve svém rodinném domu padělky značkové obuvi a kromě toho se cizinci zabývali také prodejem nelegálních cigaret. Se zbožím pak obchodovali na tržnici. Plzeňští celníci při domovní prohlídce našli 1500 párů padělků obuvi, desítky tisíc nekolkovaných cigaret a další nelegální zboží.

„Plzeňští celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel při domovní prohlídce rodinného domu a prohlídkách jiných prostor v lokalitě obce Potůčky objevili a zajistili 151 000 kusů cigaret, 10 kilogramů tabáku ke kouření, bezmála 1500 párů padělků obuvi a více než jeden kilogram různých nášivek určených k finalizaci „značkové“ obuvi,“ informovala Martina Kaňková ze sekce pátrání Generálního ředitelství cel. Únik na spotřební dani u tabákových výrobků byl předběžně vyčíslen na 562 000 Kč a hodnota padělaných bot na téměř čtyři miliony korun.

Na základě operativních informací celníci prověřovali vietnamský pár, který měl obchodovat s nelegálními tabákovými výrobky. „Ty byly bez označení tabákovou nálepkou, nebo měly polskou nálepku či nápis Duty free. Na stejném místě skladovali manželé i obuv, kterou různým způsobem upravovali tak, aby mohla být vzápětí prodávána jako originál renomovaných světoznámých značek. S nelegálním zbožím s největší pravděpodobností obchodovali na místní tržnici,“ uvedla dále Martina Kaňková.

Mimo uvedené zboží celníci na místě zajistili jako náhradní hodnotu za výnos z trestné činnosti hotovost ve výši 8 000 EUR a 1650 CHF. Podezřelé jsou minimálně tři osoby a případ se nadále vyšetřuje.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Generální ředitelství cel

Štítky padělky značkové obuvi, šili doma boty, nelegální cigarety

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Jistě lze odsoudit "šikovné" Vietnamce za to, co dělali. Je ovšem třeba ocenit, že nejprve použili hlavy a "vyprodukovali" nápad, jak vydělat a nespoléhat se na dávky v hmotné nouzi. Krom činnosti duševní ovšem museli také pracovat rukama. A ani jedno ani druhé nelze od toho druhého nepůvodního v této zemi žijícího etnika očekávat. Myšlení bolí a prací si člověk zamaže ruce. Toho se popravdě u nich nelze ani nadít.

Čtvrtek, 12. října 2023, 10:12Odpovědět

Libor Burian

Výroba padělků, překupování zboží nakoupené v akcích, k tomu hlavu nepotřebujete. Zrovna jako k lichvě, tunelování a odklánění, mávání rukama v,,parlamentu, senátu, dozorčích radách", falešní studenti falešných práv a škol prodavačů titulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Citát mužika s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako vČíně, autíčka na baterky, inflace, ceny všeho, válčení, zbrojení válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, žvanilové, loutky, bílí koně viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnout psychopati. Je nutné začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, mluvit spolu, chodit ke všem volbám říct mafii a dost!

Pátek, 13. října 2023, 04:23Odpovědět

Libor Burian

Tohle hospodaření tady přece jede od mafiánských devadesátek viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní), na yt FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno,, na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU a První výročí vzniku války na Ukrajině, Prof John J Mearsheimer universityChicago naYT MatějGottwald čtitulky, na Inovace Republiky generál Petr Pelz o návratu do minulého století, Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/ ; ABJ, virtuálky Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, film Wilsonov , Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Hlava22, Wintonovy děti, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1,2. Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, exekutorů, pasáků, vexláků kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Na yt Bosé stopy značky Baťa; agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypálení obcí. Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám nevynechat žádnou příležitost, i k evropským a senátním. Mafie přijde, co vy ? Dívejte se, čtěte, poslouchejte a myslete.

Středa, 11. října 2023, 09:27Odpovědět

Šikovní Vietnamci ve svém domku šili stovky padělků značkové obuvi. Na tržnici dodávali i tisíce nelegálních cigaret  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.