Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zloděj byl natolik opilý, že z místa krádeže v obchoďáku vůbec neodešel

Dvojice zlodějů skládala zboží z regálů přímo do svých batohů. Jejích plán, že odejdou ze supermarketu v plzeňském obchodním centru Plaza bez zaplacení, ale těžce zkrachoval. Zatímco jeden z mužů si vysloužil pokutu, druhý na tom byl mnohem hůř. Byl totiž natolik opilý, že sotva dokázal stát. Z místa činu putoval rovnou na záchytku. Celá akce se mu nakonec pěkně prodraží, neboť nocleh na plzeňské záchytné stanici je nejdražší v celé republice.

Okolo plzeňského obchodního centra se mnohdy potloukají podivné existence. Řada obchodů a zaneprázdněných zákazníků láká zloděje, což se stalo i v případě dvou mužů. Strážníci obdrželi hlášení, že tato dvojice bez okolků skládá zboží z regálů rovnou do svých batůžků. Z fotografií je zřejmé, že je zaujalo hlavně maso a lahve s alkoholem.

„Oba muže ve věku sedmadvacet a sedmačtyřicet let strážníci ztotožnili a lustrací vyloučili právní zájem státní policie. Starší muž byl z místa vyprovozen poté, co od hlídky obdržel finanční pokutu. Z mladšího podezřelého byl silně cítit alkohol, a i jeho chování vykazovalo známky opilosti,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Pocit, že je mladý muž pod vlivem alkoholu, byl správný. Při dechové zkoušce nadýchal 2,51 promile a sotva se udržel na nohou. Problém měl i s tím, že nerozuměl, co mu strážníci vlastně říkají. „Dotyčný byl tedy nejdříve převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici a jeho jednání s ním bylo vyřešeno stejně jako s jeho kolegou o pár hodin později při propuštění, a to pokutou,“ uzavřela Schliková.

Protialkoholní záchytná stanice začala v Plzni fungovat v roce 1952. Dnes je jednou z nejdražších v zemi a noc tam vyjde na 4 500 korun. Zmíněný poplatek ale uhradí jen malá část nocležníků. Obvykle se podaří vymáhat jen pětina plateb. Ročně na stanici skončí kolem 1700 opilců. Nejčastěji tam nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky kradl v obchodním domě, krádež alkoholu, opilý zloděj, OC Plaza, dopadení zloděje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Před časem vyvinuté monitorovací náramky kvůli přetížení věznic, okamžitě nasazovat a ponechat do vyřešení, zaplacení pokuty a škody. Zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma by pomohlo situaci řešit. Jinak se z toho hnoje nevyhrabeme. Více o důvodech píšu ve vláknech diskuse.

Sobota, 14. října 2023, 07:52Odpovědět

Zloděj byl natolik opilý, že z místa krádeže v obchoďáku vůbec neodešel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.