Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté hledali nelegální migranty na dálnici u německé hranice. Používali detektor reagující na tlukot srdce ukrytých osob

Na odhalování nelegální tranzitní migrace se zaměřila rozsáhlá policejní akce na dálnici D5 v blízkosti hranice s Německem na území Plzeňského kraje. Policisté při akci kontrolovali nejen doklady totožnosti, ale také nákladové prostory vozidel. Používal se i speciální detekční přístroj reagující na tlukot srdce ukrytých osob.

„Do akce se zapojili dopravní policisté, policisté z odboru cizinecké policie i policisté ze speciální pořádkové jednotky a připraven byl i policejní psovod se psem na vyhledávání osob. U hraničního přechodu Rozvadov v obou směrech dálnice byly zřízeny dvě hlavní kontrolní stanoviště, kam hlídkující policisté naváděli zájmová vozidla z dálnice k silniční kontrole,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Kontrolu nákladových prostor vozidel prováděli policisté prostřednictvím detekčního přístroje, který by reagoval na možný tlukot srdce ukryté osoby. Během akce zkontrolovali celkem 108 vozidel a 187 osob. „Podařilo se odhalit dva cizince, kteří na našem území pobývali nelegálně. Po jejich zajištění je policejní eskorta převezla na služebnu cizinecké policie k provedení dalších procesních úkonů. Dopravní policisté zjistili celkem 23 případů přestupkového jednání řidičů v dopravě, které vyřešili v příkazním řízení,“ informovala policejní mluvčí.

Ze strany policie se nejedná o ojedinělou akci. V průběhu celého roku policisté obdobné preventivní akce realizují po svých liniích i několikrát do měsíce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontrolní akce, hledali nelegální migranty, nelegální migrace, cizinecká policie, dálnice D5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledali nelegální migranty na dálnici u německé hranice. Používali detektor reagující na tlukot srdce ukrytých osob  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.