Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Čtyřiašedesátiletý muž z Plzně měl sexuálně obtěžovat nezletilou dívku v chatce na táboře

Kriminalisté prověřují možné obtěžování nezletilých dívek na letním dětském táboře v Rožmitále pod Třemšínem na Příbramsku. Toho se měl dopustit čtyřiašedesátiletý muž z Plzně, který měl plnit funkci táborového dozoru. Kriminalisté muže z mravnostního deliktu již obvinili a předali mu usnesení o zahájení trestního stíhání pro možné podezření ze spáchání trestného činu pohlavního zneužití.

O obtěžování informovaly táborové vedoucí děti

Táboroví vedoucí zavolali na policii oznámení o možném obtěžování nezletilých dívek na letním dětském táboře v Rožmitále pod Třemšínem v pátek 25. srpna 2023. O tom je informovaly děti ubytované na táboře. Obtěžování se měl podle nich dopouštět čtyřiašedesátiletý muž, který byl na táboře jako dozor.

Oznámením se začali zabývat kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení a okamžitě začali prověřovat veškeré skutečnosti, ke kterým mělo na táboře dojít. Podezřelého muže zároveň kriminalisté zadrželi.

„Následovala celá řada šetření a prověřování události, k nimž kriminalisté přistupovali s ohledem na možné oběti, jejichž věk nedosahoval věku zletilosti, velice citlivě, tedy i za účasti policejní vyšetřovatelky, v dětské výslechové místnosti, a současně i za přítomnosti orgánů sociálně-právní ochrany dětí a rodičů,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Čtyřiašedesátiletý muž měl sexuálně obtěžovat nezletilou dívku v chatce

Po provedených šetřeních, podání vysvětlení ze strany svědků a dalších kriminalisté uvedli, že čtyřiašedesátiletý muž měl sexuálně obtěžovat nezletilou dívku v chatce, kde byla ubytována ještě s dalšími dívkami.

„Čtyřiašedesátiletému muži z Plzně, který je stále v režimu zadržení a který se policistům k danému skutku nijak nevyjádřil, předali kriminalisté usnesení o zahájení trestního stíhání pro možné podezření ze spáchání trestného činu pohlavního zneužití,“ uvedla mluvčí a doplnila, že kriminalisté postoupí státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby.

Policejní mluvčí informovala o tom, že vyšetřování případu bude pokračovat za účasti zákonných zástupců dívky i orgánů sociálně-právní ochrany dětí. „Vyšetřování v celém svém průběhu musí korespondovat se zákonem o soudnictví ve věcech mládeže, kdy s ohledem na věk oběti mravnostního trestného činu a citlivost případu není přípustné sdělovat jakékoliv detaily či konkrétní informace,“ uzavřela Suchánková.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zneužívání, sexuální, tábor, Příbram, zneužívání dětí, sexuální obtěžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřiašedesátiletý muž z Plzně měl sexuálně obtěžovat nezletilou dívku v chatce na táboře  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.