Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Řidič Porsche je kritickém stavu. Jeho sporťák v zatáčce dostal smyk a narazil do protihlukové stěny

V kritickém stavu je starší motorista, který v sobotu před polednem havaroval se svým vozem značky Porsche u Litic na Plzeňsku. Vozidlo narazilo do svodidel a protihlukové stěny u sjezdu z přivaděče na Litice na silnici I/27. Další vážná nehoda se stala na Šumavě na Sušicku, kde se těžce zranil motorkář.

Hasiči museli motoristu ze zdemolovaného sportovního vozu vyprostit pomocí hydraulických nástrojů. „Záchranáři z místa nehody transportovali staršího muže v kritickém stavu a na řízené ventilaci na Emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala Andrea Divišová z krajské záchranné služby.

„Z dosavadního vyšetřování nehody je zřejmé, že řidič osobního vozidla, který jel ve směru od Plzně na Klatovy v místě sjezdu z dosud nezjištěných příčin přejel na travnatou plochu. Vozidlo přejelo na nájezd, kde došlo ke střetu se svodidly a protihlukovou zábranou. Dechovou zkoušku nebylo možné u řidiče s ohledem na jeho zdravotní stav provést, proto byl nařízený odběr krve,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Hana Kroftová.

Záchranáři v sobotu odpoledne zasahovali u další vážní nehody také na Šumavě. Těžké zranění tam utrpěl čtyřiapadesátiletý motorkář, který havaroval na silnici z Horské Kvildy na Rejštejn. „Vrtulník letecké záchranné služby muže transportoval do plzeňské fakultní nemocnice se středně těžkým zraněním,“ doplnila Andrea Divišová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nehoda Porsche, těžké zranění, kritický stav, nehoda motorkáře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Šátava

doufám že tu protihlukovou bariéru rozbourají a svodidla uřežou, jako to dělají se stromy, když do nich někdo narazí.????????????

Neděle, 20. srpna 2023, 17:01Odpovědět

Smazaný uživatel

A kočkolap je na maděru i s vadným mezičlánkem mezi volantem a sedadlem.

Sobota, 19. srpna 2023, 20:07Odpovědět

Řidič Porsche je kritickém stavu. Jeho sporťák v zatáčce dostal smyk a narazil do protihlukové stěny  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.