Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Extrémně nebezpečný muž vyhrožoval zabitím a pětiměsíčního kojence si vzal jako rukojmí. Teď skončil ve vazbě

Do vazby poslal soud extrémně agresivního a nebezpečného třicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání trestného činu braní rukojmí. Po dramatické hádce, při níž vyhrožoval příbuzným i kojenci zabitím nožem se zmocnil pětiměsíčního syna, vyskočil s ním z okna a utekl z domu. Policie okamžitě rozjela rozsáhlou pátrací akci. Existovalo vážné nebezpečí, že muž ublíží sobě i dítěti. O dramatickém případu jsme informovali už ve středu. Policie teď uvolnila další podrobnosti.

„Podle zatím zjištěných skutečností došlo ve středu v jednom z rodinných domů v Plzni mezi partnery k rozepři kvůli jejich vzájemnému soužití. Ta zpočátku skončila tím, že se muž zavřel společně se ženou a jejich pětiměsíčním dítětem v kuchyni, kde svou partnerku zpočátku vulgárně urážel a poté ji napadal i fyzicky. Jeho agresivní chování se stupňovalo, až začal s nožem v ruce ženě vyhrožovat zabitím,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová.

Ženě s miminkem přišel na pomoc jeden z rodinných příslušníků, který do kuchyně rozrazil dveře. Následně obrátil muž svou agresi i proti pětiměsíčnímu miminku a začal vyhrožovat i zabitím kojence. Toho se také zmocnil, vyskočil s ním z přízemního okna rodinného domu ven na ulici, spoře oblečené dítě naložil do auta, resp. jej položil na sedadlo a odjel neznámo kam.

Začalo usilovné pátrání, do kterého bylo zapojeno značné množství našich sil a prostředků. „Hned na začátku pátrací akce jsme zjistili, že vozidlo, se kterým muž i s dítětem odjel, bylo zaparkované nedaleko domu a že se tedy musí již s největší pravděpodobností pohybovat pěšky. Prohledávali jsme ze země i ze vzduchu místa, kde by se mohl muž s dítětem nacházet, vytěžovali jsme kolemjdoucí, to vše s maximálním nasazením,“ uvedla policejní mluvčí.

Po krátké době se setkala pátrací akce s úspěchem, muže i s dítětem našli policisté v pořádku v jednom z barů. „Po předání miminka matce jsme muže na místě zadrželi. Test na omamné a psychotropní látky detekoval u zadrženého pozitivní hodnoty na THC, kokain a amfetamin. Po lékařském vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu jsme muže převezli do policejní cely. Pak si již případ převzali krajští kriminalisté a začali prověřovat veškeré skutečnosti důležité pro trestní řízení,“ konstatovala mluvčí policie.

Po necelých 29 hodinách po zadržení si muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání jako osoby obviněné ze spáchání trestného činu braní rukojmí, pro který je stanoven trest odnětí svobody na 5 -12 let. Trestní stíhání obviněného probíhá na základě rozhodnutí soudu vazebně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrání po kojenci, unesený kojenec, pátrací akce, záchrana dítěte, braní rukojmí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extrémně nebezpečný muž vyhrožoval zabitím a pětiměsíčního kojence si vzal jako rukojmí. Teď skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.