Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Senior smetl na přechodu mladou ženu přecházející na zelenou. Zraněné neposkytl pomoc, nezastavil a ujel

, aktualizováno 3. srpna 2023, 9:20

Mladou ženu přecházející na zelenou po vyznačeném přechodu pro chodce srazil sedmasedmdesátiletý řidič Škody Fabie. Senior z místa nehody ujel. Na místě nechal vážně zraněnou ženu bez poskytnutí pomoci. Další ženu kráčející po přechodu pro chodce srazil automobil v Tachově. Seniorka utrpěla těžké zranění.

„Nehoda se stala v dopoledních hodinách v prostoru křižovatky ulic Tylova, Korandova a Husovo náměstí v Plzni ke střetu osobního vozidla s chodkyní. Sedmasedmdesátiletý řidič osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia jel po vozovce Korandovy ulice ve směru od ulice Plachého. Při odbočování na zelený signál vlevo do Tylovy ulice se střetl levou přední částí vozidla s třiadvacetiletou chodkyní, která přecházela vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce na zelený signál ve směru od ulice Husovo náměstí směrem k ulici Korandova,“ popsala nehodu mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Zatímco chodkyně utrpěla při dopravní nehodě vážné zranění, řidič vozidla po střetu na místě dopravní nehody vůbec nezastavil. Z místa chladnokrevně odjel, aniž by zraněné ženě poskytl pomoc nebo přivolal záchranné složky. Policisté vypátrali dotyčného muže až v místě jeho bydliště.

Policisté teď případ vyšetřují pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví z nedbalosti a přečinu neposkytnutí první pomoci. „Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, jenž se v inkriminovanou dobu pohybovali na místě nebo místem nehody projížděli, se mohou přihlásit osobně na služebně Policie České republiky, případně na bezplatnou tísňovou linku 158,“ doplnila mluvčí policie.

Druhý případ chodkyně stažené na přechodu

K dalšímu případu sražené chodkyně na přechodu vyjížděli záchranáři ve středu do Pivovarské ulice v Tachově. „Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Chodkyně utrpěla středně těžká až těžká zranění. Na místě ji záchranáři stabilizovali k transportu leteckou záchrannou službou na emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Šestatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Golf přehlédl čtyřiasedmdesátiletou ženu, která kráčela po přechodu pro chodce a srazil ji. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která měla negativní výsledek. Tachovští dopravní policisté se nehodou dále zabývají, škodu na vozidle vyčíslili na 40 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky srazil chodkyni, chodec na přechodu, přechod pro chodce, zraněná žena, neposkytl pomoc, ujel od nehody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Michálek

Je jedno kolik mu je let to na to že je gauner to nemá vliv.Takový člověk by se zachoval stejně ať by mu bylo 20 nebo 100.

Pátek, 4. srpna 2023, 16:02Odpovědět

Jarda Adámek

Dobrý den, je logicke, ze lide nad 70 let by meli byt radne vysetreni a ne ze se jim dava lekarske vysetreni jak na bezicim pase!!! A tomuto lidskemu odpadu, po vykonu trestu by melo byt ridicske opravneni odebrano trvale!!! At si soudci uvedomi, ze to muze byt priste treba jejich rodic, nebo dite, ktere bude obeti!! Další komentář je zbytecny ????????????????

Pátek, 4. srpna 2023, 11:19Odpovědět

Novák Vladislav

Ujetí od nehody je jen přečin neposkytnutí první pomoci? Měl by jít okamžitě do cely předběžného zadržení, protože teď už sedí vedle právníka a spolu vymýšlejí nějakou lež pro obvinění.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 13:02Odpovědět

Senior smetl na přechodu mladou ženu přecházející na zelenou. Zraněné neposkytl pomoc, nezastavil a ujel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.