Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Západní expres srazil a usmrtil člověka, pravděpodobně se jedná o sebevraždu

, aktualizováno 1. srpna 2023, 16:39

K tragické nehodě došlo v úterý odpoledne na železniční trati mezi Stříbrem a Vranovem na Tachovsku, kde vlak usmrtil člověka. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky a případem se zabývají kriminalisté. S největší pravděpodobnost se jedná o sebevraždu. Doprava na tratila byla zhruba na 2,5 hodiny zcela zastavena.

„Přijali jsme oznámení o srážce osoby s vlakem na železniční trati vedoucí z obce Stříbro do obce Vranov. Osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, pravděpodobně se jedná o sebevraždu. Nikdo jiný zraněn nebyl, věc si na místě převzal vyšetřovatel," informovala policejní mluvčí Iva Vršecká.

„Ve vlaku cestovalo odhadem 200 lidí,“ doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Podle webu Českých drah srazil člověka v kolejišti rychlík Západní expres jedoucí z Chebu do Prahy. Doprava v úseku Stříbro a Vranov u Stříbra byla po dobu vyšetřování zcela zastavena, přičemž dopravce zavedl v tomto úseku náhradní autobusovou dopravu.

Na kolejích se v Plzeňském kraji umírá často

Letos se bohužel nejedná o jediný případ, kdy došlo k tragickému střetu vlaku s osobou. V polovině května u Blížejova na Domažlicku zemřel teprve čtyřletý chlapec, který se pohyboval v kolejišti poblíž zahrad, kde jsou nechráněné přejezdy. V dubnu se v okolí Ejpovického tunelu procházela čtyřiatřicetiletá žena, strojvedoucí už nedokázal střetu zabránit. Začátkem března se rozhodl spáchat sebevraždu teprve devatenáctiletý mladík a kolejištěm šel přímo naproti vlaku, také on na místě zemřel. V lednu a únoru umírali lidé na trati poblíž Třemošné. V jednom případě si čtyřiapadesátiletý muž lehl přímo na koleje.

Foto HZS Plzeňského kraje, město Stříbro

Štítky střet s vlakem, stražený vlakem, střet vlaku s osobou, tragická nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Západní expres srazil a usmrtil člověka, pravděpodobně se jedná o sebevraždu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.