Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Vlak najel do kamenů, které na kolejích vyskládal zatím neznámý pachatel. Pokusil se tak vlak vykolejit

, aktualizováno 18. července 2023, 17:20

Do kamenů vyskládaných na kolejích vjel v úterý odpoledne vlak na železniční trati 180 mezi Chotěšovem a Zbůchem na Plzeňsku. Kameny na koleje zákeřně umístil zatím neznámý pachatel, který se tak pokusil vlak vykolejit. Dopustil se tak trestného činu obecné ohrožení. Teď po něm půjde policie.

„Vlak na místě zastavil. Na trati se nacházejí ještě další vyskládané kameny. Naše jednotka z hasičské stanice Nýřany vyjela na místo stejně tak jednotka HZS Správa železnic. Dle informací strojvedoucího nebyl nikdo z pasažérů jedoucích ve vlaku zraněn,“ informoval mluvčí hasičů Michal Holeček. Velení u tohoto případu si převzali hasiči ze správy železnic. Na místo byla také poslána ZZS a čeká se na příjezd Policie ČR. Není zatím známo, jak dlouho bude provoz na trati zastaven, konstatoval v 16:24 mluvčí hasičů. 

„Na místo byl vyslán kompletní výjezd SKPV Plzeň-venkov a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. Kriminalisté zajišťují stopy a pachatel je v tuto chvíli neznámý. Případem se dále budou zabývat kriminalisté z územního odboru Plzeň-venkov," dodal k zahájení vyšetřování tohoto výjimečného případu mluvčí policie Ondřej Hodan. Kameny na trati nakonec přerušily na dvě a půl hodiny železniční dopravu na hlavním tahu Plzeň - Domažlice a dál na Německo. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky kamení na kolejích, vlak najel do kamenů, překážka na kolejích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak najel do kamenů, které na kolejích vyskládal zatím neznámý pachatel. Pokusil se tak vlak vykolejit  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.