Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V obrovském vedru bojovali hasiči na severním Plzeňsku s rozsáhlým požárem pole

, aktualizováno 9. července 2023, 6:30

Rozsáhlý požár částečně posekaného pole likvidovali v sobotu odpoledne v obrovském vedru hasiči u obce Luhov na severním Plzeňsku. Hořelo na rozloze deseti hektarů. Další pole na ploše 15 hektarů zachvátily plameny u obce Štichovice, kde požár způsobil kombajn a hořelo i na jiných místech Plzeňského kraje. Před týdnem v neděli bojovali hasiči u Dobřan na Plzeňsku s ještě masivnějším požárem pole. Tehdy oheň zničil plochu 17 hektarů.

„Kouř byl vidět z velké dálky a mnoho lidí ze širokého okolí nám požár nahlašovalo telefonicky na linku 150. Hasiči na místě zřídili čerpací stanoviště. V podvečer už se podařilo požár lokalizovat a na místě začínáme redukovat zasahující jednotky,“ informoval mluvčí hasičů Michal Holeček.

Při sobotním požáru u Štichovic bylo od začátku jasné, že se jedná o zapálení od kombajnu, který pole sekal. „Byl vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu a velitel zásahu si nechal prověřit možnost leteckého hašení. Které nakonec nebylo využito. Požár se hasičům podařilo lokalizovat ve 20:43 hodin," doplnil Michal Holeček. 

Minulou neděli bojovali hasiči na jižním Plzeňsku s obrovským požárem, který zachvátil obilné pole u Dobřan. S největší pravděpodobností zavinila požár jiskra od kombajnu. Na místě před týdnem zasahovalo 22 jednotek hasičů. Hořelo na ploše 17 hektarů. Hasičům pomáhali také místní zemědělci, díky kterým se podařilo zpomalit šíření ohně a zastavit plameny dříve, než se dostaly k lesoparku Martinská stěna.

V souvislosti s těmito případy hasiči opětovně apelují na zemědělce, aby se při sklizni řídili Metodickou pomůckou pro období žňových prací, kterou naleznou ZDE na webu hzscr.cz.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár pole, hasiči likvidovali požár, hořelo pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obrovském vedru bojovali hasiči na severním Plzeňsku s rozsáhlým požárem pole  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.