Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž uhořel v kontejneru na elektroodpad, kde uvízl. Umřel strašlivou smrtí, i když zoufale volal o pomoc

, aktualizováno 4. července 2023, 9:32

Strašlivým způsobem a pomalu umíral v noci na úterý muž, který zůstal zaklíněný v kontejneru na elektroodpad. Muž v kontejneru uhořel ještě předtím, než se k němu dostali hasiči. Požár si způsobil pravděpodobně tak, že si chtěl v útrobách kontejneru posvítit zapalovačem. A zapálil tak odpad. Hrozivá událost se stala v Plzni.

„Dnes ráno kolem půl čtvrté jsme vyjeli do ulice Pod Záhorskem. V nádobě na elektroodpad byl v úrovni ramen zaklíněn muž. Ven z nádoby byla vidět jen hlava a ruce. Uvnitř nádoby ovšem hořelo. My jsme vytvořili z boku jeden otvor, jímž jsme prohasili vnitřek, poté jsme kontejner otevřeli pomocí rozbrusu. Lékař na místě konstatoval exitus. Hoření uvnitř kontejneru způsobil manipulací s otevřeným ohněm onen nebožtík,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Vyproštění bylo vzhledem k poloze těla uvnitř kontejneru a tvaru kontejneru poměrně náročné. „Nebylo možné pouze vyříznout otvor v boku. Museli jsme postupovat tam, co je vhozový mechanizmus, v němž byla osoba zaklíněna,“ dodal mluvčí hasičů Poncar.

Strážníci zachraňovali muže uvízlého v kontejneru na elektroodpad, hrozila mu smrt

Kuriózní událost, která už v mnoha případech skončila i smrtí, řešili strážníci plzeňské městské policie na Lochotíně. V kontejneru na elektroodpad se tam zaseknul muž. Bez okamžité pomoci hrozilo nebezpečí, že zemře.

Někteří svědci události zaslechli v noci zoufalé volání o pomoc, které se ozývalo z nitra kontejneru, ze kterého vycházel také kouř. Obětí je čtyřicetiletý muž, který se snažil získat z kontejneru elektroodpad, který by mohl tak jako obvykle následně prodat. Zdaleka se nejedná o první oběť, která v kontejneru zahynula. Ale jde o první případ, kdy v Plzni uhořela osoba, jež v kontejneru uvízla.

„Totožnost zemřelého muže policisté znají, cizí zavinění bylo na místě předběžně vyloučeno a ve věci byla nařízena soudní pitva. Policisté se případem nadále zabývají," doplnila mluvčí policie Michaela Raindlová

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky kontejner na elektroodpad, muž uhořel v kontejneru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Vyřezáváním otvoru pro napouštění vody někde ze strany kontejnéru zbytečně ztratili spoustu času. Mohli hned vodu napouštět shora. To bylo prioritní. Svým postupem jen hašení zbytečně prodloužili, muže mohli pak vytáhnout z kontejnéru až po uhašení hořícího materiálu.

Středa, 5. července 2023, 07:53Odpovědět

Muž uhořel v kontejneru na elektroodpad, kde uvízl. Umřel strašlivou smrtí, i když zoufale volal o pomoc  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.