Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nebezpečného výrobce drog a recidivistu zadržela zásahová jednotka v okamžiku, kdy vařil pervitin

Zásahová jednotka policie si došla pro výrobce pervitinu až do jeho domácí laboratoře. Sedmadvacetiletého a velmi nebezpečného muže zadrželi policejní ozbrojenci přímo při vaření drogy v domku v obci Nemanice na Domažlicku. Jde o recidivistu, který byl letos už jednou odsouzen za výrobu drog i nedovolené ozbrojování a nenastoupil do vězení.

Už v listopadu 2021 zásahová jednotka zadržela výrobce pervitinu na základě několikaměsíční intenzivní činnosti kriminalistů v Postřekově. Opatrnost byla na místě. Muž byl ozbrojen dvěma samopaly vzor 61 Škorpion se zásobníky, i když není držitelem zbrojního průkazu. Pomocí prekursorů a nezjištěných léků s obsahem efedrinu tehdy vyráběl drogu pervitin, kterou pak dále poskytoval dalším osobám. Při domovní prohlídce byly nalezeny věci k výrobě drogy pervitin, injekční stříkačky, skleněný tál s krystalickou látkou vykazující přítomnost metamfetaminu, zelenou rostlinnou sušinu.

„Zadržený muž byl obviněn ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V březnu letošního roku byl rozsudkem Krajského soudu v Plzni ve spojení s rozsudkem Vrchního soudu v Praze odsouzen za výrobu omamných látek a nedovolené ozbrojování k trestu odnětí svobody nepodmíněně k osmi letům a šest měsícům,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Do věznice však odsouzený muž ve stanovené lhůtě nenastoupil a vyhýbal se trestu. „Proto na něj byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Teď se ho policistům z Domažlic podařilo vypátrat a zadržet v obci Nemanice. V době zadržení dodělával další pervitin a větší množství drogy bylo u něj dále nalezeno. To bude předmětem dalšího prověřování domažlických kriminalistů. Policisté odsouzeného po provedení dokumentace na místě a dalších nezbytných úkonů eskortovali do věznice k odpykání trestu,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky zadržený výrobce drog, drogový dealer, vyráběl pervitin, zásahová jednotka, nenastoupil do vězení, nedovolené ozbrojování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebezpečného výrobce drog a recidivistu zadržela zásahová jednotka v okamžiku, kdy vařil pervitin  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.