Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Smrti unikl jen o vlásek. Strážníci odtáhli z kolejiště spícího muže těsně předtím, než místem prosvištěl vlak

Na muže ležícího v kolejišti železniční trati upozornil v ranních hodinách náhodný svědek hlídku plzeňské městské policie. Ihned se rozjela záchranná akce, při níž byla drahocenná každá vteřina. Nikdo v tu chvíli ještě netušil, že se nejbližší vlak už rychle přibližoval po zmíněné koleji k ležícímu muži.

„Hlídky městské policie okamžitě spěchaly do ulice Drážní v Plzni na Slovanech, odkud přišlo hlášení o muži ležícím v kolejišti železniční tratě. V době příjezdu navigoval operační strážník kolegy k inkriminovanému místu. Rozhodnost a rychlá reakce, byla v těchto okamžicích klíčová. Strážník seběhl z železničního náspu. Ke svému úžasu zjistil, že muž ležící v kolejišti tvrdě spí,“ informovala o začátku záchranné akce mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Spáč nereagoval na žádné podněty k probuzení. „Hlídky pohotově, doslova v minutě dvanácté muže odtáhly na násep do bezpečí. Slyšet už byla výstraha přijíždějícího vlaku. Jak se mladý muž na tak nebezpečném místě ocitl, nedokázal absolutně vysvětlit. Vzpomněl si jen na popíjení alkoholu a zábavu s přáteli. Šestadvacetiletý Plzeňan se podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem 1,88 promile. Strážníci jej předali v místě bydliště jeho matce,“ dodala mluvčí městské policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky muž v kolejišti, spal v kolejišti, záchrana muže z kolejiště, opilý muž v kolejišti, spal na kolejích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Je dobře, že se novináři snaží náš národní poklad, tj. jazyk český, obohacovat a inovovat. Pamatujme si nově vynalezené úsloví "doslova v minutě dvanácté" jako doklad té snahy. Nové vymyšlené úsloví je rovněž důkazem toho, že v dnešní době se všechno nejen zrychluje, ale i zpřesňuje. Dříve se totiž říkalo méně přesně "v hodině dvanácté".

Úterý, 23. května 2023, 08:40Odpovědět

Smrti unikl jen o vlásek. Strážníci odtáhli z kolejiště spícího muže těsně předtím, než místem prosvištěl vlak  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.