Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Všímaví svědci vyrušili dva cizince, kteří se vloupali do rodinného domu. Tak rychlou reakci pachatelé nečekali

Dvojice cizinců násilně vnikla do rodinného domu v plzeňské městské části Skvrňany. Při krádeži je ale vyrušili dva náhodní a velmi pozorní svědci události. Při pokusu o útěk se pokoušeli zloděje zadržet vlastními silami. K pozdějšímu dopadení pachatelů na dálnici na Vysočině výrazně přispěla i neméně pozorná hlídka plzeňských policistů, která sehrála v celém případu velmi důležitou roli.

Dva muži ve věku 43 a 49 let se vloupali do domu za bílého dne krátce po poledni. „Nejprve vnikli za použití násilí do obývacího pokoje a poté do dětského pokoje, kde z pokladničky odcizili přes dvacet tisíc korun. Při prohledávání dalších místností je vyrušil zvonek domovních dveří. Jednalo se o dva náhodné svědky, kteří si pachatelů všimli v momentě, kdy přijížděli k domu,“ popsala začátek dramatických událostí mluvčí policie Michaela Raindlová.

Oba muži se zalekli a dali se na útěk. Jeden ze svědků se je pokoušel zadržet. Přitom zachytil batoh jednoho z podezřelých. Přesto se pachatelům z místa činu následně podařilo odjet vozidlem s cizí registrační značkou. Nedaleko domu se v době vloupání nacházela hlídka policistů, kterým se vozidlo se zahraniční značkou zdálo podezřelé v této lokalitě. Proto si pro jistotu zapsali jeho státní poznávací značku ještě před tím, než pachatelé vnikli do domu.

„Díky skvělé spolupráci občanů a předvídavosti a všímavosti hlídky policistů a spolupráci dalších složek policie se podařilo oba cizince necelé tři hodiny po činu zadržet, usvědčit a obvinit hned z několika trestných činů. Podezřelé vozidlo přitom zastavili naši kolegové z dálničního oddělení Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, když se chystalo opustit Českou republiku,“ uvedla policejní mluvčí. Pachatelé způsobili poškozeným majitelům domu škodu přes třicet tisíc korun odcizením peněz a přes třicet tisíc korun poškozením domu.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík,

Štítky vloupání do domu, zadržení pachatelů, cizinci se vloupali do domu, všímaví svědci, vyrušili zloděje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všímaví svědci vyrušili dva cizince, kteří se vloupali do rodinného domu. Tak rychlou reakci pachatelé nečekali  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.