Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté dopadli hackera. Prováděl kybernetické útoky na herní servery provozující multiplayerovou hru

Rozsáhlé kybernetické útoky směřované na herní servery provozující multiplayerovou hru má mít na svědomí jedenadvacetiletý muž z Plzně. Vysloužil si tak obvinění z neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a z vydírání.

„Mladý muž na internetu provedl neoprávněný přístup do uživatelského účtu administrátora herního serveru s provozovanou multiplayerovou hrou, kde je hráč postaven do role zločince žijícího ve velkoměstě, jenž hodlá v průběhu hry vystoupat v řadách organizovaného zločinu. Do této hry bylo zapojeno velké množství hráčů. Prostřednictvím neoprávněného přístupu smazal muž na herním serveru nenávratně uložené soubory objektů využívaných pro soutěže a eventy,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Svým jednáním pachatel způsobil provozovateli škodu a také škodu na ušlém zisku z poskytování nadstandardních služeb serveru. Provedl také blokaci pětasedmdesáti hráčů, kterým zamezil přístup ke hře.

Obviněný dále prováděl kybernetické útoky ve formě DoS a DDoS útoků, které směřoval na herní servery provozující multiplayerovou hrou. „Těmito útoky herní server jako počítačový systém dočasně potlačil a zamezil k němu po dobu vedeného útoku dálkový přístup všem hráčům, zákazníkům a administrátorům. Způsobil tak škodu na ušlém zisku z poskytování služeb serveru v době jeho nedostupnosti,“ uvedla policejní mluvčí.

Poté hacker prostřednictvím e-mailové komunikace vyzval provozovatele webového portálu k provedení platby ve výši 50 tisíc korun a dále k provedení platby v kryptoměně Bitcoin, že poté kybernetické útoky ustanou. Za spáchání výše uvedených trestných činů mu teď hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky hacker, dopadli hackera, kybernetické útoky, počítačový pirát, herní servery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli hackera. Prováděl kybernetické útoky na herní servery provozující multiplayerovou hru  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.