Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Slzným sprejem zaútočil na policisty hledaný a nebezpečný agresor. Útokem chtěl zabránit svému zadržení

Slzotvorným sprejem zaútočil na policejní hlídku jedenatřicetiletý muž. Do boje se pustil vzhledem k tomu, že dobře věděl, co ho po zadržení čeká. Bylo po něm totiž vyhlášeno celostátní pátrání v souvislosti s násilnou trestnou činností.

„Muž se v polovině února dobýval do bytu svého známého v Sukově ulici v Plzni. Po chvíli se mu podařilo nezjištěným způsobem dveře do bytové jednotky vyrazit. Choval se agresivně a svému známému vulgárně nadával. Poté vytáhl airsoftovou pistoli a několikrát z ní vystřelil. Přitom druhému muži vyhrožoval zabitím a zbraní ho opakovaně udeřil do hlavy. Pachatel z bytu následně odešel. Státní zástupkyně vydala na agresora souhlas se zadržením a policisté po něm vyhlásili celostátní pátrání,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Vypátrat hledaného muže se plzeňským kriminalistům podařilo na vlakové zastávce Plzeň - Jižní předměstí. „Muž s policisty vůbec nespolupracoval. Místo toho, aby předložil svůj občanský průkaz, vytáhl z kapsy slzotvorný prostředek a použil ho proti policistům. Následně se dal na útěk. Policisté začali agresora okamžitě pronásledovat a za použití donucovacích prostředků ho zadrželi,“ uvedla mluvčí policie.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dopadeného agresora a obvinil ho ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě. Následně podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky útočil na policisty, napadl policisty slzným sprejem, zadržený agresor, útok na policii

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slzným sprejem zaútočil na policisty hledaný a nebezpečný agresor. Útokem chtěl zabránit svému zadržení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.