Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Drzý a hbitý zloděj vyměnil v prodejně maketu za funkční mobil. Policie už hledaného pachatele vypátrala

, aktualizováno 13. dubna 2023, 11:20

Kriminalisté už znají totožnost drzého a velmi hbitého zloděje, po kterém pátrali od 13. února. Tehdy se mu v jedné prodejně v Plzni na Slovanech totiž podařilo bleskově vyměnit vystavený model nového mobilního telefonu iPhone a nahradit jej nefunkční maketou. Tvář podezřelého muže zachytila bezpečnostní kamera.

„Policie už zná totožnost hledané osoby zachycené na záběrech z bezpečnostní kamery. Děkujeme všem za spolupráci," informovala ve čtvrtek bez dalších podrobností mluvčí policie Michaela Raindlová.

Původní text článku: „Dosud neznámý pachatel navštívil obchod s mobilními telefony v Plzni na Slovanech. Pachatel předstíral zájem o koupi nového telefonu. Následně využil chvilkové nepozornosti prodavače a originál nového telefonu uschoval do kapsy. Místo něj vložil do krabičky nefunkční maketu stejné značky,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová. Poté muž pod záminkou, že si ve vozidle zapomněl peníze, prodejnu urychlen opustil i se svojí kořistí. Poškozené společnosti způsobil škodu přes 18 tisíc korun.

„Policisté se případem krádeže začali zabývat a v rámci jeho objasňování získali mimo jiné fotografie z kamerového záznamu, na kterých je zachycena osoba důležitá pro trestní řízení. Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloděj mobilu, ukradl mobil, pátrání po pachateli, ukradl iPhone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aleš Cais

To je nějaký pomatený článek: podle titulku byla na prodejně evidentně maketa mobilu, kterou hbitý zloděj vyměnil za funkční mobil. Ale v článku to pan Beneš popisuje obráceně...

Čtvrtek, 2. března 2023, 20:36Odpovědět

Drzý a hbitý zloděj vyměnil v prodejně maketu za funkční mobil. Policie už hledaného pachatele vypátrala  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.