Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tragédie na kolejích, střet s vlakem nepřežil při večerní nehodě zatím neznámý muž

Obrovská tragédie se stala v neděli večer poblíž Třemošné na Plzeňsku. Vlak tam srazil a usmrtil člověka. Podobná nehoda se stala u Třemošné už v lednu. Střet s vlakem tehdy nepřežil čtyřiapadesátiletý muž. Před příjezdem vlaku ležel v kolejišti.

„Všechny složky Integrovaného záchranného systému teď zasahují u Třemošné u střetu vlaku s osobou. Muž zatím neznámé totožnosti utrpěl devastující poranění neslučitelná se životem. Na místo povolán koroner,“ informoval v neděli večer mluvčí krajské záchranné služby Vítězslav Sladký. Pravděpodobně se jednalo o sebevraždu. Muž měl před srážkou kráčet po kolejích proti vlaku a neměl snahu ukočit. 

Na kolejích se v Plzeňském kraji umírá často

V Plzeňském kraji lidé velmi často umírají po srážce s vlakem, mnohdy se jedná o úmysl ale někdy jede i o nešťastnou náhodu. Nejvíce takových případů bylo loni v listopadu. Během 5. listopadu dělilo nehody od sebe pouhých pár hodin. V dopoledních hodinách na železniční trati mezi Dobřany a Chlumčany na jižním Plzeňsku usmrtil vlak mladého muže. Další nehoda se ten den odehrála v Plzni za ulicí Na Sklárně. Vážně poraněného muže záchranáři převezli při vědomí na urgentní příjem fakultní nemocnice. Podle policejní mluvčí Ivy Vršecké byl zraněný muž zaměstnanec železnice, který na místě pracoval, když jej vlak srazil.

O pouhé dva dny později přišla další smutná zpráva. Na železničním přejezdu ve Vejprnicích srazil vlak třiašedesátiletého muže. Podle policie vkročil muž na přejezd ve chvíli, kdy byla zapnutá světelná i zvuková signalizace. Strojvedoucí už nemohl následnému střetu zabránit. Chodec zemřel na místě. Dalšího mladého muže srazil vlak 29. listopadu na nádraží v Domažlicích. Jednalo se o devatenáctiletého cizince. Podle neoficiálních informací byla událost zřejmě nešťastnou náhodou. Muže srazil vlak v místech, kudy si lidé zkracují cestu z průmyslové zóny na ubytovnu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Železná Ruda

Štítky sražený vlakem, střet s vlakem, nepřežil střet s vlakem, nehoda na železnici, železnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie na kolejích, střet s vlakem nepřežil při večerní nehodě zatím neznámý muž  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.