Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Problémová nájemnice se odmítala odstěhovat a byt okupovala dlouhé měsíce

Pořádné problémy měla majitelka bytu s třiašedesátiletou ženou, která jí dlužila desítky tisíc za nájem. Kromě toho odmítala opustit byt i po skončení nájemní smlouvy a několik měsíců tam neoprávněně pobývala. Nyní hrozí této nepoctivé nájemnici, že se přestěhuje do vězeňské cely.

„Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání třiašedesátileté ženy, kterou obvinili ze spáchání trestného činu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Žena podepsala nájemní smlouvu na dobu určitou s platností do konce března 2022. Jenže tento fakt se rozhodla ignorovat a v bytě minimálně do září dál žila. Zoufalá majitelka bytu se proto obrátila na policii.

„O ukončení nájmu byla žena vyrozuměna sms zprávami, dále prostřednictvím právního zástupce pronajímatelky. Došlo i k několika bezúspěšným pokusům o předání bytu pronajímatelce za přítomnosti hlídky policie,“ popisuje mluvčí.

U soudu nakonec byla podána žaloba na vyklizení bytu. Tím, že žena neoprávněně užívala byt, bránila ve výkonu oprávnění majitelky byt užívat a disponovat s ním. Žena navíc dluží desítky tisíc za nájemné. „Kriminalisté státnímu zástupci se spisovým materiálem doručili návrh na podání obžaloby. Ženě hrozí trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels.com

Štítky krimi, problémová nájemnice, nájemní smlouva, vyklizení bytu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problémová nájemnice se odmítala odstěhovat a byt okupovala dlouhé měsíce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.