Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Záchranáři v Plzeňském kraji měli v noci čtyři desítky výjezdů

Silvestrovská noc v Plzeňském kraji byla podle záchranné služby i hasičů poměrně klidná. I tak ale vyjížděli zdravotníci k 41 událostem. Kromě běžných zdravotních potíží je zaměstnaly úrazy od pyrotechniky, případy silné opilosti i výjezdy k pacientům se sebevražednými sklony, informoval dnes Vítězslav Sladký ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Hasiči vyjížděli v noci jen osmkrát, policisté naproti tomu řešili stovku oznámení.

"Od novoroční půlnoci do 6:00 ráno záchranná služba uskutečnila celkem 41 výjezdů, z toho 14 v Plzni-městě. Jedná se zhruba o dvojnásobek běžného počtu výjezdů. Nikdo v souvislosti se silvestrovským veselím letos neutrpěl fatální újmu na zdraví nebo životě," uvedl Sladký.

Například v Mýtech na Rokycansku zasahovala záchranná služba u úrazu 19letého mladíka, kterému dělbuch explodoval blízko u obličeje. Skončil v nemocnici v Rokycanech.

Pro hasiče byla silvestrovská noc klidná. Podle řídícího důstojníka krajských hasičů se výjezdy týkaly hlavně zásahů u zbytků pyrotechniky. Žádné významné škody hasiči nezaznamenali.

Policisté v Plzeňském kraji na tísňové lince přijali během silvestrovských oslav téměř 100 tísňových hovorů. "Policisté řešili různé potyčky a napadení, poškozování majetku, ale i řidiče posilněné alkoholem. Nechyběly ani přestupky v dopravě či přestupky proti občanskému soužití. V policejních celách skončili celkem tři pachatelé trestných činů. Jednalo se zejména o výtržníky či napadení," uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková. Plně byla využita rovněž kapacita protialkoholní záchytné stanice.

Noc ze Silvestra na Nový rok se neobešla ani bez nehod. Nejzávažnější se stala v Klatovech, auto srazilo chodce, který podle prvních informací vběhl pod vozidlo. Policisté alkohol u řidiče vyloučili dechovou zkouškou.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, policie, hasiči, zdraví, zábava, silvestr, Plzeňský, Plzeňský kraj, zdravotnická záchranná služba, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, okres Rokycany, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři v Plzeňském kraji měli v noci čtyři desítky výjezdů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.