Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neznámý pachatel střílí kočky v obci na Domažlicku, používá zřejmě hodně výkonnou vzduchovku

Neznámý pachatel střílí kočky v obci Babylon na Domažlicku. Na nebezpečného střelce upozorňuje své občany vedení obce. Během krátké doby se jednalo už o třetí případ, kdy byla v Babylonu nalezena mrtvá nebo postřelená kočka, která utrpěla těžké poranění.

„U dětského hřiště byla nalezena další zastřelená kočka. Dáváme tímto na vědomí pro majitele, který ji jistě hledá. Protože se v posledních dvou měsících jedná už o třetí případ, doporučujeme všem, pokud se jim něco podobného přihodí, aby věc oznámili Policii ČR,“ vyzývá občany starosta Petr Bambásek.

Zatím si střelba prokazatelně vyžádala život jedné kočky, další dvě utrpěly střelné zranění, ale přežily. Nelze ovšem vyloučit, že zastřelených nebo postřelených koček bylo mnohem více a ne všechny se podařilo najít. Jednu kočku zasáhl projektil do přední packy a zvíře se dokázalo dostat domů ke svému majiteli, který ji okamžitě odvezl ošetřit k veterináři. Zvíře přežilo za cenu amputace packy. Další kočku trefil střelec poblíž rybníku do hlavy. Naštěstí zranění nebylo smrtelné. Takové štěstí ale neměla třetí kočka. Ta utrpěla vstřel do střední části těla a zahynula na dětském hřišti.

Zajištěné projektily a jejich razance nasvědčuje tomu, že pachatel při svých útocích používá pravděpodobně výkonnou vzduchovku. Případem se zabývá policie Žádá případné svědky událostí, aby poskytli informace, které by vedly k odhalení a dopadení zákeřného střelce.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Obec Babylon

Štítky pachatel střílí kočky, střelba na kočky, střelba, Babylon, střelné zranění, zabiják koček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michaela Niedobová

Mě také někdo, kdo miluje asi ptáky, postřelil kočku. Náklady na léčbu 25000,- Kč. Zlomenina nohy. Šetřila to policie, kriminálka, jelikož to je posuzováno jako trestný čin. Kočka není papoušek, kterého můžete zavřít v kleci. Poznatek policie, že toto dělají slabí jedinci co si kompenzují svou zakomplexovanost na slabší. Nebojte se to oznámit na policicii.

Úterý, 31. ledna 2023, 15:07Odpovědět

Pablo Suk

Koukám že pod mým příspěvkem už jsou dva "hrdinové"kteří si mohou podat s vrahem koček ruku a můžou se rekrutovat v traviče zvířat. Především oceňuji pana starostu že tuto situaci bere vážně a varuje občany před psychopatem.Další věc je směřována na autora článku jestli by mohl zjistit od PČR ráži vzduchovky a doplnit článek o tuto informaci která může pomoct veřejnosti při konkrétním podezření na pachatele.Jinak je to svinstvo a doufám že všímaví občané Babylonu budou mít ve svém sousedství oči dokořán a jak něco uvidí okamžitě to hlásit PČR.

Středa, 25. ledna 2023, 03:23Odpovědět

marco kubiena

jedna zdechlá kočka znamená cca 300 zachráněných ptáku za rok . Já mu fandím a přeju úspěch v odlovu škodné

Pondělí, 16. ledna 2023, 21:05Odpovědět

Vladimír Štaif

Kdyby si majitelé koček drželi svoje mazlíčky doma - nejlíp v jejich posteli nebo ve voliéře, tak by byl klid. Mne taky vydí, že na můj pozemek lozí sousedova kočka během noci i 8 x za noc a jen kvůli dobrým sousedským vztahům jsem ji ještě nezlikvidoval. To stejný je to s majiteli psů, kdyby je měli na vodítku tak se jejich psům nic nestane.

Neděle, 15. ledna 2023, 17:33Odpovědět

Neznámý pachatel střílí kočky v obci na Domažlicku, používá zřejmě hodně výkonnou vzduchovku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.