Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Drogový dealer ujížděl před policisty na elektrokoloběžce, dopadli ho až při přespolním běhu

Na elektrické koloběžce zběsile ujížděl před motorizovanou policejní hlídkou pětadvacetiletý muž. Honička se po chvíli z plzeňských ulic přesunula na pole. Důvod, proč se jezdec na koloběžce snažil ujet policejní hlídce, byl prostý. Po kapsách měl totiž sáčky s drogami.

Policisté při hlídkové činnosti zaregistrovali po jedné hodině ráno podle osobní a místní znalosti jim známého, který jel na elektrokoloběžce ve Skvrňanské ulici. „Při spatření policejního vozu muž náhle změnil svůj směr jízdy a začal před policisty ujíždět ke křižovatce s ulicemi Tylova, Vejprnická, Domažlická až k nedalekému podchodu, kde u vstupu zanechal dopravní prostředek. Nedbajíc opakovaných zákonných výzev policistů, aby se zastavil, dále utíkal ulicí Vejprnickou až do přilehlého pole,“ popsala první část honičky mluvčí policie Veronika Hokrová.

Stíhání pak mělo druhé dějství. Vhledem k útěkové trase osoby a povaze terénu, musela policejní hlídka muže pronásledovat bez dopravního prostředku. Při běhu po poli se ukázalo, že více mají natrénováno policisté, kteří prchajícího o čtyři minuty později dostihli a zadrželi.

„Policisté u pětadvacetiletého muže zajistili tři sáčky s blíže nespecifikovaným množstvím neznámé krystalické látky, které měl při sobě. Dále se zadržený dobrovolně podrobil orientačnímu testu na zjištění přítomnosti omamných či psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amphetamin, methamphetamin a kokain. Následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení. Policisté muže umístili do policejní cely. Je proti němu vedeno přestupkové i trestního řízení,“ dodala mluvčí Hokrová.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky ujížděl na elektrokoloběžce, elektrokoloběžka, policejní honička, drogový dealer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogový dealer ujížděl před policisty na elektrokoloběžce, dopadli ho až při přespolním běhu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.