Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Údajná školačka vydírala muže kvůli odeslaným hambatým fotkám. Novým trikem ho podvodníci připravili o pořádný balík

Odeslání svých intimních fotografií internetové známosti ze Slovenska se šeredně vymstilo sedmačtyřicetiletému muži z Tachovska. Na oplátku dostal podobně laděné fotografie, u kterých ale osoba uvedla, že je jí teprve 14 let. Vzápětí se muž stal obětí vydírání a flirtování ho přišlo na desítky tisíc korun. Jen díky zásahu banky nepřišel o statisíce.

Celý případ začal nevinným seznámením na internetové seznamce, kde se osoba představila jako pětadvacetiletá Veronika žijící na Slovensku. „Po vzájemné komunikaci si přes mobilní aplikaci vyměnili erotické fotografie, u kterých však tato osoba uvedla, že jí je 14 let. Muž proto komunikaci ukončil a fotografie smazal. Následně muži zavolala jiná osoba, která vystupovala jako matka Veroniky a sdělila mu, že její dceru zneužil, vylákal z ní intimní fotografie a podá na něj trestní oznámení,“ popsala dokonale promyšlený podvod mluvčí policie Iva Vršecká.

Poškozeného poté zkontaktoval muž, který se mu představil jako policista ze Slovenska. Ten potvrdil, že se ze strany poškozeného jedná o zneužití. Upozornil ho, že může být trestně stíhán. Jako možnost, jak se trestnímu stíhání vyhnout, muži nabídl, aby poslal částku 9 500 euro na účet údajné Veroniky.

Podvedený muž tedy zaslal ze svého účtu 40 tisíc korun a následující den dalších 150 tisíc korun, které si půjčil. Druhá platba však překročila hodnotu, kterou je možné bezhotovostně zaslat na zahraniční účet, proto mu ji banka vrátila zpět. Částka byla ponížena o více než devět tisíc korun, což byl poplatek za převod zahraniční měny. Muž proto dle instrukcí údajné Veroniky posílal sumu po menších částkách, což však bylo podezřelé pracovníkům banky, u které má muž vedený účet. Po společném jednání došli k závěru, že se může jednat o podvod, muž již žádnou částku neodeslal a celou věc oznámil policii.

„Ve finále tak muži vznikla škoda za téměř 50 tisíc korun. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, který se z části stal v pokusu,“ dodala mluvčí policie Iva Vršecká.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, posílal erotické fotky, vydírání po internetu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Údajná školačka vydírala muže kvůli odeslaným hambatým fotkám. Novým trikem ho podvodníci připravili o pořádný balík  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.