Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po nezvládnutém driftování proletěl mladý motorista skleněným vestibulem prodejny, který zdemoloval

Názornou ukázku driftování nezvládl čtyřiadvacetiletý muž, který zdemoloval vstupní vestibul plzeňského Penny marketu. Tam doslova vletěl s osobním automobilem, který si těsně předtím bez dovolení vypůjčil od svého známého. Způsobil škodu přesahující půl milionu korun.

Incident, který teď vyšetřují policisté se stal v Lidické ulici v půl jedné ráno. „Mladý muž si bez dovolení „vypůjčil“ vozidlo značky VW Golf, které jeho kamarád nechal stát s klíčky v zapalování na čerpací stanici a odešel si koupit něco k pití. Mladík bez jeho svolení následně s automobilem odjel,“ uvedla k případu mluvčí policie Michaela Raindlová.

Muž, který se zmocnil vozidla svého kamaráda, začal divoce kroužit kolem čerpací stanice ve snaze předvést dalším osobám uvnitř automobilu driftování. Řízení vozidla ve vysoké rychlosti a ve smyku ale nezvládl. Vyjel mimo vozovku, narazil do vyvýšeného obrubníku a následně vletěl do proskleného rohového vstupního vestibulu obchodu, který zničil. Vozidlo zdemolovaným vchodem projelo na parkoviště obchodu a následně od nehody ujelo. Na místě po něm zůstala jen utržená registrační značka automobilu, spoušť a spousta rozbitého skla. Do samotných prostor prodejny se auto neprobouralo.

Řidič s autem od nehody daleko neodjel. Automobil odstavil nedaleko nákupního střediska. To už mu ale byli v patách policisté i svědci události. Policisté pak muže bleskově zadrželi. „Přiznal se, že vozidlo řídil on. Dechová zkouška na alkohol u něj ukázala pozitivní výsledek 0,7 promile,“ doplnila policejní mluvčí. Při dopravní nehodě naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn, pouze jeden spolujezdec utrpěl lehčí zranění. Škoda byla předběžně vyčíslena na 540 tisíc korun. Policisté se případem nadále zabývají.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Petr Procházka / facebooková skupina Plzeňáci

Štítky nehoda u Penny, zničil vestibul v Penny, driftoval u Penny, odcizený automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nezvládnutém driftování proletěl mladý motorista skleněným vestibulem prodejny, který zdemoloval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.