Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Otřesný způsob sebevraždy zvolil v noci starší muž. Polil se před základní školou hořlavinou a upálil se

, aktualizováno 23. listopadu 2022, 10:15

Hořící postavu v plamenech spatřila hodinu před půlnocí hlídka plzeňské městské policie projíždějící před budovou základní školy v Brojově ulici. Strážníci se muže snažili uhasit pomocí hasicích přístrojů, na místo přivolali hasiče i záchranáře. I přes poskytnutou pomoc asi sedmdesátiletý muž na místě zemřel. Podle všeho se úmyslně polil hořlavinou a následně upálil. Nebyl to první případ upálení v Plzni. V dubnu roku 2003 se upálil jedenadvacetiletý student. 

„Záchranáři v úterý kolem 23. hodiny zasahovali s ostatními složkami IZS v Brojově ulici v Plzni u hořící osoby,“ potvrdil Vítězslav Sladký ze záchranné služby. Po uhašení muže bojovali záchranáři na místě o jeho život asi hodinu. Utrpěl ale rozsáhlé popáleniny a při resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. K zemřelému byl povolán koroner. 

Podle informací serveru krimi-plzen si muž polil hlavu, ramena i přední část těla hořlavinou, kterou si přinesl a následně se zapálil. Předtím doma nechal dopis na rozloučenou a odešel. Policie vyloučila cizí zavinění a případ vyšetřuje jako sebevraždu. „Byla nařízena soudní pitva. Další informace i s ohledem na rodinu poskytovat nebudeme," řekla mluvčí policie Veronika Hokrová.  

Už v roce 2003 se v Plzni krátce po půlnoci před internátem na Karlovarské třídě upálil student druhého ročníku pedagogické fakulty, který po sobě nechal dopis na rozloučenou. V něm podrobně vysvětlil, proč nemůže žít ve světě, jaký je. Rozebral školství, zdravotnictví či americkou politiku. Na parkovišti se polil hořlavinou a zapálil se. Zemřel na místě. Podle spolužáků se jednalo o samotářského a uzavřeného jedenadvacetiletého muže.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky upálený muž, sebevražda, polil se hořlavinou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otřesný způsob sebevraždy zvolil v noci starší muž. Polil se před základní školou hořlavinou a upálil se  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.