Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za tragickou nehodu parašutisty v Líních mohl být zdravotní stav

Za květnovou tragickou nehodu zkušeného parašutisty na letišti v Líních u Plzně mohla být jeho náhlá zdravotní indispozice při seskoku. Čtyřiačtyřicetiletý instruktor parašutismu se stovkami seskoků podle závěrů vyšetřování Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN) upadl při seskoku z výšky 1200 metrů do bezvědomí. Po dopadu na zem utrpěl těžká zranění, jimž zhruba o týden později v nemocnici podlehl. Závěrečnou zprávu zveřejnil ÚZPLN na webu.

Parašutista, který měl na svém kontě 574 seskoků, měl kritický den 25. května na starosti jako výsadkový průvodce několik žáků. Z letadla vyskočil jako poslední, aktivoval funkční hlavní padák a v počáteční fázi seskoku ho zřejmě i řídil. Při seskoku se ale náhle zhoršil jeho zdravotní stav, kdy podle výsledků vyšetřování nehody prodělal mozkovou příhodu s bezvědomím po prasknutí vrozeně zeslabené tepny.

Nemohl už ovládat padák a bezpečně s ním přistát, takže tvrdě dopadl na zem stranou od místa doskoku ostatních parašutistů. Další členové skupiny se po něm začali shánět až po nějakém čase, když za svými žáky po seskoku nepřišel. Později ho kolegové našli, zahájili první pomoc a zavolali záchrannou službu. Vrtulník ho převezl do nemocnice, kde osmý den po seskoku zemřel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, parašutismus, úmrtí, Plzeňský, parašutista, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za tragickou nehodu parašutisty v Líních mohl být zdravotní stav  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.