Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za vraždu bezdomovce v Chebu vyměřil soud Vietnamci 17 let vězení

Sedmnácti lety vězení potrestal dnes Krajský soud v Plzni letošní brutální vraždu pětapadesátiletého bezdomovce v Chebu. Odsoudil za ní sedmadvacetiletého Vietnamce Quoc Thang Hoanga. Trest si má odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou, soud mu také uložil vyhoštění z České republiky na dobu neurčitou.

Podle soudu Hoang 10. března v pasáži hypermarketu v Chebu muže po předchozí rozepři uhodil pěstí. Když spadl na zem, kopal ho do hlavy a dupal mu na obličej. V útoku na bezvládného muže pokračoval, dokud ho neodtáhla ostraha. Napadený utrpěl mnohonásobné zlomeniny v obličeji, lebeční klenby a spodiny lebeční, těžká poranění mozku a další zranění, jimž po pěti dnech v plzeňské nemocnici podlehl.

Obžalovaný u soudu nevypovídal, při vazebním řízení dříve popsal, že poslední tři až čtyři roky žije venku, toulá se po Chebu, nikde nepracuje a nemá ani žádný příjem. Pomáhají mu rodiče a sourozenci. Dříve užíval i drogy. O incidentu řekl, že o byl klasický konflikt. S bezdomovcem jich prý měl v minulosti několik. V kritický den ho údajně muž napadl, nejdřív se hádali, pak se začali strkat a pak prý ho nakonec starší muž udeřil do obličeje. Hoang mu ránu vrátil a bezdomovec pak zakopl o schod a spadl. Obžalovaný přiznal, že ho na zemi ještě párkrát kopl, popřel ale, že by mu dupal na obličej. Nevšiml si ani, že by byl druhý muž v bezvědomí nebo že by krvácel, vypověděl tři dny po činu.

Autoři | Foto ilustrační foto, PČR

Štítky ČR, soud, vražda, Plzeň, Cheb, bezdomovec, Krajský soud v Plzni, Česko, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vraždu bezdomovce v Chebu vyměřil soud Vietnamci 17 let vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.