Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Podvodník skrytý za identitou umírající ženy vylákal z muže desítky tisíc, přitom mu nasliboval miliony

Naivní muž z Klatovska naletěl jednomu z nejstarších internetových podvodů. Dotyčného kontaktovala falešná žena, která mu sdělila že umírá a chce mu věnovat své úspory. Mělo to ale drobný háček v podobě údajných poplatků spojených s převodem peněz. Podvedený muž neváhal a poslal téměř 20 tisíc korun. Pohádkového jmění se ale nikdy nedočkal.

Asi každý, kdo má e-mail se někdy setkal s tím, že mu přistála ve schránce zpráva psaná lámanou češtinou. Takové zkazky se vždy trochu liší, základ je ale stejný. Těžce nemocný člověk nebo čerstvá vdova nabídne oběti nemalou sumu peněz. Pak jen chce, abyste uhradili poplatky za převod a další záležitosti. Ačkoli drtivá většina lidí podobné e-maily okamžitě smaže, stejně se najdou tací, kteří této historce uvěří. Tentokrát takto naletěl osmačtyřicetiletý muž z Klatovska.

„Pachatel pod lživou legendou, že je umírající cizinka, přislíbil muži dar ve výši 350 tisíc euro, přičemž donutil poškozeného zaplatit částku ve výši 780 euro za údajné poplatky spojené s darem. Poškozený muž jej uposlechl a požadovanou finanční hotovost zaslal na bankovní účet uvedený pachatelem,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Částky, která v přepočtu dělá přes 8,5 milionu, se muž nikdy nedočkal. Ačkoli se celá věc odehrála už v červenci, přišel na policii až teď. „Jednáním neznámého pachatele mu tímto byla způsobena škoda ve výši téměř 20 tisíc korun. Klatovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod, prověřují další okolnosti případu a pátrají po pachateli,“ uzavřela mluvčí. 


 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, podvodný e-mail, poplatek, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník skrytý za identitou umírající ženy vylákal z muže desítky tisíc, přitom mu nasliboval miliony  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.