Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Opilý Srb s téměř třemi promile kličkoval s kamionem na dálnici

S velmi nebezpečnou situací se setkali řidiči jedoucí na dálnici D5 ve směru na Prahu. Zahraniční řidič kamionu tam měl co dělat, aby se udržel ve svém jízdním pruhu a svým počínáním velmi ohrožoval ostatní šoféry. Policistům muž přiznal, že na odstavném parkovišti vypil půllitrovou lahev vodky a načal i druhou. Soud muže poslal do vazby.

Na podivnou jízdu srbského kamionu upozornil policii řidič jiného náklaďáku. Byl s nimi po celou dobu v kontaktu až ke sjezdu na čerpací stanici, kde už čekali policisté. Muž, který řídil vůz se 17 paletami cihel, nadýchal téměř tři promile alkoholu.

„Tato vysoká hladina alkoholu se samozřejmě odrazila na jeho schopnostech při řízení, kdy nebyl schopen udržet soupravu v jízdním pruhu, stále přejížděl od odstavného pruhu až do levého jízdního pruhu dálnice. Svou nebezpečnou jízdou, kdy v tomto stavu stačil ujet čtrnáct kilometrů, ohrozil více jak dvě desítky vozidel,“ popisuje policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Opilý cizinec okamžitě zamířil do policejní cely. Po vystřízlivění policisty opět šokoval a přiznal, že si večer na odstavném parkovišti dal lahev půllitrové vody a z další lahve vypil asi třetinu. „Ráno ale nepociťoval známky opilosti, a proto pokračoval v jízdě do místa určení. Se sedmnácti paletami cihel, které naložil v Belgii, mířil do města Kosova Mitrovice,“ pokračuje mluvčí.

Muži hrozí za trestný čin obecného ohrožení až osmiletý trest. Aby se nevyhýbal trestnímu stíhání, rozhodl soud o jeho umístění do vazby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky opilý řidič kamionu, nebezpečná jízda, D5, obecné ohrožení, jízda v opilosti, dálnice, Praha, Belgie, Kosovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý Srb s téměř třemi promile kličkoval s kamionem na dálnici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.