Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Internetový podvodník chtěl muži vyluxovat z účtu 200 tisíc korun, zachránila ho bezpečnostní pojistka

Výjimečně šťastný konec měl pro čtyřiatřicetiletého muže pokus neznámého pachatele o další internetový podvod. O 200 tisíc korun muž nepřišel jen díky tomu, že měl nastavený výrazně nižší denní limit pro převod peněz.

Vše se v tomto případě stalo téměř stejně jako u jiných podvodů tohoto typu. Muž umístil na inzertní portál zboží k prodeji a zanedlouho ho kontaktoval neznámý uživatel předstírající zájem o nákup. „Po krátké korespondenci se domluvili na tom, že prodávající zašle zboží přes známou kurýrní společnost a musí vyplnit kontaktní formulář. Odkaz na něj obdržel na svůj email a byl samozřejmě falešný. To ovšem muž nevěděl a vyplnil tam vše potřebné včetně údajů o své platební kartě a bankovním účtu,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Neznámý pachatel se pak z účtu prodávajícího pokusil převést dvě částky, 150 tisíc korun a 50 tisíc korun. „Tyto převody následně poškozený muž i potvrdil ve své mobilní aplikaci. Naštěstí ho zachránila výše denního limitu pro převod finančních prostředků, který byl nižší než výše zmíněné sumy. I přesto kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu ve stadiu pokusu. Za to hrozí pachateli stejný trest, jako kdyby se mu peníze podařilo odcizit, tedy až pět let odnětí svobody,“ doplnil mluvčí policie.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, podvod, převod peněz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetový podvodník chtěl muži vyluxovat z účtu 200 tisíc korun, zachránila ho bezpečnostní pojistka  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.