Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Podvodnice obrala důvěřivce o milion korun při fingovaném internetovém nákupu kryptoměn

O milion korun přišel mladý muž z Tachovska, který se rozhodl investovat do kryptoměny. Stal se však obětí internetového podvodníka a přišel tak v jednom okamžiku nejen o statisíce korun z vlastních prostředků, ale i o statisíce, které si vypůjčil v bance. Místo zbohatnutí ho čeká splácení obřího dluhu.

„Čtyřiadvacetiletý muž se prostřednictvím internetu seznámil s osobou vystupující pod ženským jménem a po několika dnech vzájemné konverzace se osoba zmínila, že je majitelkou kanceláře, která se zabývá obchodováním s kryptoměnami. Jelikož měl poškozený muž s investováním do kryptoměn zkušenosti, rozhodl se prostřednictvím své nové známé pro další obchod,“ popsala začátek případu policejní mluvčí Iva Vršecká.

Pomocí odkazu, který údajná obchodnice s kryptoměnami muži zaslala, si zřídil účet u zahraniční společnosti. Na tento účet zaslal finanční prostředky ve výši téměř 750 tisíc korun. „Šest set tisíc korun si na transakci vypůjčil v bance a 290 tisíc korun mu poskytl rodinný příslušník. Když chtěl tuto částku, která byla dále navýšena o údajný výnos, převést zpět na svůj účet vedený u české finanční společnosti, systém mu toto neumožnil a emailem mu přišla zpráva, že musí uhradit asi 250 tisíc korun jako daň za převod peněz. I tuto sumu muž zaplatil, peníze však opět převedeny nebyly,“ řekla policejní mluvčí.

Celkem tak neopatrný důvěřivec přišel nejméně o milion korun. Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu a po pachateli policisté intenzivně pátrají.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, přišel o milion, investice do kryptoměny, kryptoměna, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice obrala důvěřivce o milion korun při fingovaném internetovém nákupu kryptoměn  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.