Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena skončila během 12 hodin dvakrát na záchytce, opakovaně nadýchala přes 3,5 promile

Na protialkoholní záchytné stanici se zjevně zalíbilo čtyřiapadesátileté ženě, kterou našli strážníci nejprve na plzeňském vlakovém nástupišti, kde seděla na lavičce a nedokázala ani sama sobě přijít na jméno. Tvrdila totiž, že je Milan. Po vystřízlivění zamířila žena opět pro alkohol, aby si vzápětí ustlala na tramvajové zastávce v Bolevci.

Bylo po jedenácté hodině dopoledne, když městští strážníci probouzeli ženu spící na lavičce na nástupišti v Nádražní ulici. „Po probuzení hlídce městské policie sdělila, že se jmenuje Milan. S tímto tvrzením měli strážníci pochybnosti a až cestovní pas ženy ukázal její pravé jméno,“ popisuje Veronika Kuchynková z Městské policie Plzeň.

Podle serveru Krimi Plzeň se jednalo o ženu ze Slovenska. Dotyčná policistům tvrdila, že nedělá přece nic špatného a jen čeká na vlak. Strážníci však z ženy cítili silný alkoholový odér a bez jejich pomoci se ani nedokázala postavit na nohy.  

„Strážníci se proto rozhodli k orientační dechové zkoušce na alkohol. Naměřená hodnota se zastavila na čísle 3,57 promile alkoholu v dechu. Vzhledem ke stavu, v jakém se žena nacházela, byla převezena k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“ pokračuje Kuchynková.

Po propuštění ze záchytky ovšem žena popíjela dál, a to do takové míry, že se opět povalovala na lavičce. Konkrétně na tramvajové zastávce v Bolevci. „Strážníci na místě zjistili, že se jedná o tutéž ženu, která byla před pár hodinami vystřízlivělá propuštěna. Opět se opakoval scénář z dopoledních hodin, kdy se žena nedokázala postavit na nohy a nesrozumitelně mluvila. Nadýchala 3,74 promile alkoholu v dechu. Pro její stav byla opět převezena na záchytnou stanici,“ uzavřela mluvčí.

Nocleh na plzeňské záchytce rozhodně není levný a klienta přijde na 4500 korun. Také patří mezi nejdražší v zemi. Zmíněný poplatek ovšem uhradí jen malá část nocležníků. Obvykle se podaří vymoci jen pětina plateb. Ročně na stanici skončilo kolem 1700 opilců. Nejčastěji tam nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov. Protialkoholní záchytná stanice začala v Plzni fungovat v roce 1952.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky opilá žena, protialkoholní záchytná stanice, záchytka, alkohol, Bolevec, Plzeň, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena skončila během 12 hodin dvakrát na záchytce, opakovaně nadýchala přes 3,5 promile  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.