Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj přišel pětkrát krást do stejného rodinného domu, při poslední návštěvě ho zadržel jeho obyvatel

Celkem pětkrát navštívil jeden a tentýž dům mladý zloděj v obci u Plánice na Klatovsku. Pachatel se opakovaně vracel do stejného domu, aby tam kradl. Osudnou se mu stala jeho poslední návštěva. Přímo při činu ho tam zadržel muž, který v objektu pobýval.

„Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování pěti případů vloupání do rodinného domu v obci na Plánicku. Usnesení o zahájení trestního stíhání si převzal šestadvacetiletý muž, který je podezřelý ze spáchání pokračujících přečinů krádež a porušování domovní svobody,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová. Celkem způsobil zloděj při svých pěti návštěvách škodu za 143 125 Kč. Obviněný muž neoprávněně vnikl do obydlí jiného, přisvojil si cizí věc a čin spáchal vloupáním, kdy způsobil škodu nikoli nepatrnou.

Poprvé vnikl pachatel do domu loni v červnu, podruhé v druhé polovině měsíce února letošního roku, kdy vždy odcizil kufřík, ve kterém byla příruční pokladnička s finanční hotovostí a různá dokumentace. „Dále ve třech případech vnikl na oplocený pozemek, a poté do domu, dne 14. dubna uvnitř vzal peněženku s finanční hotovostí, dne 14. června opět uvnitř odcizil klíče od vozidla i sklenici s medem. Při poslední návštěvě v pokoji vzal dvě papírové obálky, kdy v jedné byla uložena bankovka. Pachatele vyrušil mužem pobývající v domě a zloděje při jeho pokusu o útěk zadržel,“ řekla mluvčí policie.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádeže, pětkrát se vloupal do stejného domu, opakované vloupání do domu, zadržel zloděje, návštěva, dům, okres Klatovy, Plánice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj přišel pětkrát krást do stejného rodinného domu, při poslední návštěvě ho zadržel jeho obyvatel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.