Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podvodník měl obrat léčebnu o 1,3 milionu korun. Stačil mu k tomu jeden mail, kde se vydával za jejího ředitele

Podvod s nezvykle vysokou škodou za 1,3 milionu korun zrealizoval zatím neznámý pachatel. Od účetní léčebny dlouhodobě nemocných v Horažďovicích na Klatovsku se mu podařilo peníze vylákat prostřednictvím podvodného mailu, ve kterém se vydával za ředitele tohoto zdravotnického zařízení.

Koncem srpna přišla na e-mailovou adresu ekonomického oddělení zprávu, ve které se pachatel vydával za ředitele léčebny. Ve zprávě byl pokyn k provedení platby ve výši bezmála 49 tisíc eur na konkrétní bankovní konto. Na případ jako první upozornil deník Právo. Účetní si podle informací Práva zřejmě dále nic neověřila a transakci provedla.

Mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová potvrdila že se kriminalisté případem zabývají. Jedná se podle jejích slov o podezření z neoprávněného vylákání finanční částky ve zdravotnickém zařízení, které prověřujeme jako podvodné jednání. Dále dodala, že s ohledem na probíhající šetření není možné uvést další podrobnosti.

Zdravotnické zařízení spadá pod Plzeňský kraj a v minulosti už dvakrát čelilo útoku hackerů, kterým se podařilo vymazat část dat z počítačového systému. V těchto případech se policii nepodařilo pachatele dopadnout. Mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška k aktuálnímu případu uvedl, že v nemocnici zjistili známky podvodného jednání. I když v tuto chvíli nelze s jistotou říci, zda došlo ke škodě, oznámili podezření na podvod policii. K průběhu vyšetřování nemá zřizovatel krajských nemocnic oprávnění se vyjadřovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, okradená léčebna, podvodný mail, zdravotnické zařízení, Léčebna dlouhodobě nemocných, policie, okres Klatovy, Horažďovice, Právo, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník měl obrat léčebnu o 1,3 milionu korun. Stačil mu k tomu jeden mail, kde se vydával za jejího ředitele  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.