Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž s pozitivním testem na covid cestoval autobusem a nerespektoval izolaci, hrozí mu až tři roky vězení

Obvinění z šíření nakažlivé nemoci si vysloužil sedmačtyřicetiletý muž. I když věděl, že má pozitivní test na onemocnění covid-19, nerespektoval nařízenou izolaci, cestoval autobusem a mimo jiné navštívil i policejní stanici. Za jeho jednání mu může být uložen až tříletý trest vězení.

Kriminalisté z Domažlic zahájili trestní stíhání muže pro čin, kterého se dopustil v druhé polovině měsíce ledna letošního roku. „Tehdy se v odpoledních hodinách osobně dostavil na policejní oddělení ve Kdyni, aby oznámil fyzické napadení ze strany své družky. Dále cestoval společně s dalšími nejméně 12 osobami a řidičem prostředku veřejné dopravy osob autobusem ze Kdyně do Domažlice bez povinně nasazeného respirátoru,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Uvedeného jednání se obviněný muž dopustil i přesto, že prokazatelně věděl o svém pozitivním testu na onemocnění Covid - 19, neboť se podrobil vyšetření spojenému s antigenním testem. Ten pozitivně reagoval na přítomnost koronaviru SARS-CoV-2 způsobujícího nemoc Covid - 19. „Zároveň mu byla v souvislosti s daným onemocněním nařízena izolace, jelikož podle nařízení vlády je nemoc Covid - 19 vedena jako nakažlivá lidská nemoc. Muži hrozí za jeho jednání mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZHKHK

Štítky COVID-19, koronavirus, šíření nemoci, pozitivní test, nemoc, Domažlice, Kdyně, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s pozitivním testem na covid cestoval autobusem a nerespektoval izolaci, hrozí mu až tři roky vězení  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.