Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Základní školy v Plzni mají 516 pozitivně testovaných žáků z celkem 15 tisíc, nakazilo se i 48 učitelů

Ve všech 26 plzeňských základních školách je 516 pozitivních žáků z celkového počtu téměř 15 tisíc a celkem 48 pozitivních pedagogických pracovníků. Ve srovnání s týden starými daty je mírný nárůst v pozitivitě žáků i zaměstnanců. Žádná základní škola ale není uzavřena, v karanténě jsou vždy jen jednotlivé třídy.

Pro školy je ale mimořádně náročné organizovat výuku při neustálých změnách počtu zaměstnanců i žáků. Dnes pokračovalo plošné testování žáků základních a středních škol antigenními testy. Podle vedoucí odboru školství Dagmar Škrlantové jich mají školy zřizované městem dostatek. „Dnes jsme byli informováni, že dodávka testů na 6. prosince bude městu předána ve středu 1. prosince. Dodávka je mírně ponížena, protože školám část testů zůstala z minulých termínů testování. Je tedy více než pravděpodobné, že i pro 6. prosince bude testů dostatek," dodala.

V Plzeňském kraji rostou už pátý týden počty tříd základních, středních i mateřských škol, jejichž žáci musí kvůli onemocnění covid-19 do karantény. V minulém týdnu bylo v regionu zasaženo 151 škol a školských zařízení, o 14 více než o týden dříve. Z toho byl 85 základních, 34 mateřských a 24 středních škol, jeden dětský domov a zbytek byly základní umělecké školy a domovy mládeže. V karanténě evidovaly přes 4800 žáků, za týden o více než 400, a 41 pedagogů. Pozitivních osob bylo ve školách za minulý týden 439, proti minulému týdnu o 40 víc, z toho 366 žáků a 66 učitelů, informovla mluvčí krajského úřadu Eva Mertlová.

„Nejvíce zasažených zařízení bylo minulý týden v Plzni (28 základních, 15 středních a 13 mateřských škol). V počtu karantén byla na vrcholu Plzeň (2368), následovaly Plzeň-jih (564), Domažlicko (502) a Plzeň-sever (467 žáků)," doplnila mluvčí kraje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky testování žáků, koronavirus, antigenní testy, základní školy, zaměstnanci škol, Plzeň, pozitivní žáci, základní škola, karanténa, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní školy v Plzni mají 516 pozitivně testovaných žáků z celkem 15 tisíc, nakazilo se i 48 učitelů  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.