Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na konci září končí Velkokapacitní očkovací místo v Plzni, jeho služby převezme Rokycanská nemocnice

Po celý srpen budou v Plzeňském kraji jako doposud zajišťovat očkovací centra očkování proti covid-19 na území celého regionu. Většina z nich očkuje zájemce od dvanácti let. V Klatovech se ale bude očkovat v kulturním domě jen do 18. srpna, poté se přesune do Klatovské nemocnice na ortopedickou ambulanci.

„Ke konci září bude ukončovat provoz krajské Velkokapacitní očkovací místo (VOČM) v Plzni ve Vejprnické ulici. Uvolní se tak budova pro potřeby střední školy, kde je v nájmu. Služby centra se převedou do Rokycanské nemocnice. Ostatní místa budou i na podzim očkovat beze změny,“ uvedl René Zeithaml z odboru kanceláře hejtmana.

Provoz VOČM v Plzni se ukončí 27. srpna. Poslední očkování prvními dávkami se uskuteční 9. srpna. V případě nedokončení očkování druhými dávkami budou očkovaní (včetně dětí) pozváni do Rokycan.

Zájemci o očkování v Plzni mají k dispozici bez časového omezení očkovací místo v areálu Fakultní nemocnice Plzeň na Borech, očkování dětí od 12 let na ambulanci Ústavu imunologie a alergologie, ve vybraných dnech i na Klinice pracovního lékařství v Plzni na Lochotíně. Očkování bez omezení probíhá i na EUC klinice Plzeň na Denisově nábřeží. V provozu je i nadále očkovací centrum v areálu plzeňské nemocnice Privamed. Tam bohužel neočkují kategorii dětí 12+.

Domažlická nemocnice, Klatovská nemocnice, VOČM, Fakultní nemocnice Plzeň a Stodská nemocnice očkují děti od 12 let. Stodská nemocnice zároveň nabízí očkování bez registrace v Centrálním rezervačním systému.

V klatovském KD Družba se bude očkovat jen do 18. srpna, poslední očkování prvními dávkami zde bude 13. srpna. Hned o den později se zahájí očkování v Klatovské nemocnici na ortopedické ambulanci. V případě nedokončení očkování druhými dávkami v KD Družba budou očkovaní (včetně dětí) pozváni do Klatovské nemocnice.

Ve Stodu se bude dále minimálně do listopadu očkovat v prostorách KD Stod. Pak se případně přesune do Stodské nemocnice. V Rokycanech pokračuje očkování bez časového omezení v prostorách Rokycanské nemocnice. Zatím se zde očkuje jen od 16 let, po ukončení provozu VOČM se očkování rozšíří i na děti od 12 let. Také v Domažlicích se bez časového omezení očkuje v prostorách Domažlické nemocnice. Nemocnice Svatá Anna v Plané pokračuje v očkování pouze osob starších 16 let bez časového omezení ve svých prostorách.

„K 4. srpnu 2021 bylo v Plzeňském kraji podáno celkem 563 345 dávek vakcín, naočkováno dvěma dávkami vakcíny bylo 262 130 osob. Ve věkové skupině 12 – 15 let bylo celkem naočkováno první dávkou 5 092 dětí, dvěma dávkami již 261 dětí. Očkování jednou dávkou činí 20,5 procenta dětí v této věkové skupině. Rezervaci k očkování včera mělo 987 dětí, což jsou další čtyři procenta," dodal Zeithaml.

Ohodnoť článek

Foto ZHKHK

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, Plzeňský, Plzeň, Rokycanská nemocnice, a.s., Klatovská nemocnice, a.s., Plzeňský kraj, Klatovy, Stodská nemocnice, a.s., Fakultní nemocnice Plzeň, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na konci září končí Velkokapacitní očkovací místo v Plzni, jeho služby převezme Rokycanská nemocnice  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.