Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stodská nemocnice usnadňuje očkování pro registrované i pro zájemce bez registrace

Nejširší nabídku možnosti očkování proti covidu má v Plzeňském kraji aktuálně Stodská nemocnice. Ta umožňuje očkování bez registrace každý pracovní den skupině 16+. Nabízí zřejmě jako jediná v kraji i očkování bez registrace v kategorii 12 až 15 let, a to každé úterý, středu a čtvrtek. Lidé by neměli očkování podceňovat, mezi regiony z celé ČR totiž i nadále zůstává nejhorší epidemická situace v Plzeňském kraji, kde k dnešku připadá za uplynulých sedm dní 29 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Jen za pondělí přibylo v kraji 18 nových případů s pozitivním testem na covid.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 458 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 99 027 osob. Zemřelo 1580 osob. Nejvíce nakažených je momentálně v Plzni (182), následuje severní Plzeňsko (88), jižní Plzeňsko (73), Klatovsko (68), Rokycansko (22), Domažlicko (13) a Tachovsko (12).

I přes svoji pestrou nabídku Stodská nemocnice přesto žádá zájemce o očkování, aby možnost registrace a následné rezervace vybraného termínu využívali. Zájemci přijdou na řadu bez čekání, zrychlí průběh očkování a zdravotníkům usnadní práci. Nemocnice proto lidem rezervaci maximálně usnadňuje. Nabízí třeba registraci i po telefonu, zájemci si vybírají na počkání z velké škály termínů, mohou si zvolit očkovací vakcínu a každý 30. rezervovaný dostane od nemocnice dárek v podobě hodnotné knihy.

„Když očkování bez registrace přiláká i jen sebemenší počet zájemců, je to dobře a budeme takovou možnost nabízet. Přesto vyzýváme všechny, kteří zatím s očkováním vyčkávali, aby i v budoucnu volili raději cestu standardní registrace a rezervace. Vyberou si nejlepší termín, přijdou ihned na řadu a očkování bude rychlé. S ohleduplným přístupem umožní naočkovat víc zájemců a usnadní to i organizaci práce očkovacího místa,“ žádá ředitel Stodské nemocnice Miroslav Zábranský.

Rezervovaní si navíc mohou vybrat termín očkování, který jim nejlépe vyhovuje. „Budeme otvírat termíny vždy na několik dnů dopředu, a to v ranních i odpoledních hodinách,“ popisuje vrchní sestra nemocnice a vedoucí očkovacího centra v Kulturním domě Stod Pavlína Tůmová.

Lidem, které odrazuje registrace na internetu, nabízí Stodští možnost vytvoření registrace i rezervace po telefonu na infolince očkovacího místa 778 882 329. Tento telefon slouží i pro veškeré konzultace k očkování nebo jinou pomoc. Registrovaní si pak mohou vybrat i vakcínu. Ve Stodě je k dispozici Moderna nebo Pfizer.

„Dnes už dostane každý registrovaný termín prakticky na počkání. Odstup mezi první a druhou dávkou je u vakcíny Pfizer pouze 21 dnů. Pokud se tedy vyžaduje pro různé vstupy do kin, na sportoviště, k cestování mít 14 dnů po druhé vakcíně, pak ti, kteří přijdou na očkování v polovině prázdnin, budou moci v září už zase normálně žít bez epidemiologických opatření,“ dodává ředitel s tím, že nelze vyloučit, že koncem prázdnin se mohou kvůli zvýšené poptávce na očkovacích místech opět vytvořit fronty.

Ostatní očkovací místa v Klatovech, Domažlicích, Plané a ve velkokapacitním očkpvacím místě v Plzni (VOČM) budu po celý srpen očkovat bez registrace vždy v pátek resp. v sobotu VOČM. Konkrétní termíny v jednotlivých OČM najdete ZDE. 

Ohodnoť článek

Foto ZHKHK

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, registrace na očkování, očkování bez registrace, Stodská nemocnice, a.s., Plzeňský kraj, Česko, nemocnice, Pfizer, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stodská nemocnice usnadňuje očkování pro registrované i pro zájemce bez registrace  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.