Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet potvrzených nákaz koronavirem v Plzeňském kraji opět překročil hranici 1500 nakažených

V Plzeňském kraji přibylo v pátek 1504 potvrzených případů koronavirové nákazy, to je druhý nejvyšší denní přírůstek za celou dobu pandemie. Za celou dobu pandemie, která začala zhruba před rokem, se v kraji nakazilo covidem-19 více než 12 procent obyvatel, celkem 72 106 lidí. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Plzeň s ohledem na nová opatření také uzavřela venkovní sportoviště.

Počet úmrtí s nemocí covid-19 v Česku překročil 20 000, ve vážném stavu je v nemocnicích dál přes 1500 pacientů. V pátek přibylo 14 676 případů nákazy, téměř o 3400 víc než před týdnem. Dál se zvyšuje počet aktuálně nakažených, nadále jich je nejvíc od počátku epidemie loni v březnu. S koronavirem se nyní potýká 143 379 lidí

V pátek zemřelo dalších deset lidí, kteří měli nemoc covid-19. Od začátku pandemie to bylo už 1147 nakažených. Únor je z tohoto pohledu zatím nejhorší, za tento měsíc zemřelo 315 nakažených lidí, což je víc než 27 procent všech dosavadních úmrtí spojovaných v kraji s koronavirem. V kraji je nyní rekordních o polovinu více aktivních případů než tomu bylo před týdnem.

Nejhorší situace přetrvává na Tachovsku, kde za posledních sedm dní onemocnělo 1603 lidí na 100 000 obyvatel, což je nyní výrazně nejvyšší podíl v celé ČR. Nemocnost tam už delší dobu předčila okresy Sokolov, Cheb a Trutnov, které jsou kvůli nákaze uzavřeny. Nemocnost stoupla výrazně i na severním Plzeňsku, kde za posledních sedm dní přibylo 1158 nakažených lidí, což je v přepočtu na 100 000 obyvatel 1448 nakažených. Tachovsko a severní Plzeňsku tak za poslední týden vykazují nejvyšší nárůst onemocnění v zemi.

Podle dnešních informací krajské hygienické stanice, která používá jinou metodiku než ministerstvo zdravotnictví je v regionu aktuálně 12 580 osob s nemocí covid. Nejvíce případů je v samotné Plzni, a to 3825, dále je to severní Plzeňsko (1965), Klatovsko (1816), Tachovsko (1714), jižní Plzeňko (1207), Domažlicko (1050) a Rokycansko (1003).

Uzavření venkovní sportovišť

Až do dovolání uzavřela Plzeň své hojně navštěvované venkovní sportovní areály. Učinila tak již v pátek večer. Jedná se o relaxačně odpočinkový areál Božkovský ostrov v Poříční ulici, dále sportovní komplex Škoda sport park v Malostranské ulici a multifunkční sportovní areál Škodaland v Českém údolí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, opatření, infekční onemocnění, pandemie, Plzeň, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, okres Tachov, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet potvrzených nákaz koronavirem  v Plzeňském kraji opět překročil hranici 1500 nakažených  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.