Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Počet nových denních nákaz koronavirem v Plzeňském kraji opět atakoval hranici 1000 případů

Rovněž i ve středu překonal počet nově pozitivně testovaných osob na koronavirus v Plzeňském kraji číslo 1000. Přesně to bylo 1041 případů, což je letos druhý nejvyšší denní přírůstek. O den dříve v úterý evidovali hygienici 1118 případů. V Plzeňském kraji zemřelo v souvislosti s nákazou koronavirem podle statistiky ministerstva zdravotnictví uvádějí 1004 osob. Počty volných lůžek v nemocnicích se snižují, vyplývá z dat ministerstva.

Počet nově nakažených rychle roste, protože podle krajské hygienické stanice převládá nákaza tak zvanou britskou mutací koronaviru, která se šíří rychleji. Aktuálně je v kraji podle krajských hygieniků 8295 aktivních případů, dosud nejvíc. S tím souvisí i zaplněnost nemocnic, které se blíží k hraně svých kapacit. Nové pacienty nepřijímají už nemocnice ve Stodu, Domažlicích a Sušici. Špatná je situace zejména v počtu volných akutních lůžek.

Podle ministerstva zdravotnictví bylo dnes ráno volných 23 ze 174 lůžek JIP/ARO, žádné ale není volné pro covidové pacienty. Upravených intenzivních lůžek s umělou plicní ventilací pro covidové pacienty je volných posledních pět z 61. Standardních lůžek je nyní obsazeno 327 z 1257, žádné volné ale není určeno pro covidové pacienty. Takzvaně reprofilizovaných standardních lůžek pro nemocné s koronavirem zůstalo volných 69 ze 412.

Nejvíc nákaz přibylo za posledních sedm dní na Tachovsku, a to 1044 na 100 000 obyvatel, čímž okres předběhl dosud nejproblematičtější okresy v ČR Trutnov, Sokolov a Cheb, které jsou kvůli vysoké nemocnosti uzavřené. Absolutně to bylo na Tachovsku za sedm dní 567 nakažených lidí.

Krajská hygiena uvádí ve své statistice pro dnešní den 2418 aktuálně nemocných osob s koronavirem v Plzni. Na Klatovsku je to 1264 případů, severní Plzeňsko (1127), Tachovsko (1103), Domažlicko (876), jižní Plzeňko (783) a Rokycansko (724).

V regionu pokračuje očkování, dosud bylo spotřebováno 25.008 dávek vakcín, z toho 10.035 lidí už bylo naočkováno dvěma dávkami. Ve středu bylo očkováno 1047 lidí, z toho 405 první dávkou, ostatní dostali druhou dávku vakcíny. Kromě vakcín firmy Pfizer a Moderna dostalo prvních 140 lidí vakcínu Astra Zeneca.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, lůžková kapacita, počet zemřelých, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, nemocnice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, okres Tachov, Pfizer, AstraZeneca, Dom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nových denních nákaz koronavirem v Plzeňském kraji opět atakoval hranici 1000 případů  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.