Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nových případů nákazy koronavirem v Plzeňském kraji v pátek mírně stoupl

Jen za pátek přibylo v Plzeňském kraji 566 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je o 109 více než ve čtvrtek, ale o 15 méně než před týdnem. Aktuálně je v regionu podle informací hygieniků 5733 neuzavřených případů osob s pozitivním testem na covid.

Nejvíce případů má město Plzeň (1780), následuje Domažlicko (742), severní Plzeňsko (721), Klatovsko (714), Tachovsko (686), jižní Plzeňko (561) a Rokycansko (529). Od začátku vypuknutí epidemie hlásí hygienici v kraji 41 486 uzdravených osob.   

V pátek zemřeli v kraji dva lidé, kteří měli nemoc covid-19, ve čtvrtek čtyři. Celkem už zemřelo v souvislosti s covidem-19 v kraji 749 lidí. V kraji je dnes podle ministerstva volných 29 ze 174 lůžek ARO/JIP, pro nemocné s covidem není volné žádné z nich, jsou pro další necovidové pacienty.

Intenzivních lůžek s umělou plicní ventilací předělaných pro pacienty s covidem je v kraji volných osm ze 44. Reprofilizovaných standardních lůžek s kyslíkem určených pro nemocné s koronavirem není dnes obsazeno 123 ze 409. Běžných lůžek s kyslíkem není obsazeno 330 z 1278, volná ale nejsou pro covidové pacienty. V kraji není volný ani žádný čtyř přístrojů ECMO na mimotělní okysličování krve.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, pacient, Plzeň, okres Tachov, okres Rokycany, okres Domažlice, okres Klatovy, infekční onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nových případů nákazy koronavirem v Plzeňském kraji v pátek mírně stoupl  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.