Počasí dnes30 °C, zítra17 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Nákaza se nevyhýbá ani policistům v Plzeňském kraji, pozitivní test covid jich má 37

V karanténě nebo v domácí izolaci je aktuálně 107 policistů z Plzeňského kraje. Z toho je 36 pozitivně testovaných na covid-19. Informovala o tom krajská mluvčí policie Martina Korandová. Policisté v kraji se teď vedle běžného výkonu služby zaměřují také na dodržování opatření v souvislosti se zavedením nouzového stavu.

„Vzhledem k tomu, že kolegové jsou neustále ve styku s lidmi, ani nám se nevyhýbají různá onemocnění. Čísla se mění každý den,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.  

Policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se společně s ostatními složkami státu podílejí, stejně jako na jaře, na kontrolách dodržování opatření v souvislosti se zavedením nouzového stavu. „Kontroly probíhají v rámci běžného výkonu služby po celém kraji. Do současné doby kolegové provedli denně přibližně 200 kontrol a porušení těchto nařízení zjistili v jednotkách případů. V některých případech stačilo pouze upozornění a několik přestupků jsme předali příslušným správním orgánům,“ řekla Korandová.

„Jsme rádi, že lidé jsou v Plzeňském kraji zodpovědní a snaží se chránit nejen sebe, ale i ostatní, a doufáme, že tento pozitivní trend bude trvat i nadále. Samozřejmě, že se najdou i ti, kteří nařízení respektovat nechtějí. Těmto lidem však již vzhledem k nepříznivému vývoji šíření nákazy domlouvat nebudeme. Věřte, že bychom stejně jako vy chtěli, aby se život vrátil do normálního stavu, ale bez společného úsilí se nám to nepodaří,“ doplnila mluvčí policie.

„Děkujeme všem občanům, kteří svým zodpovědným přístupem přispívají k tomu, abychom tuto nepříznivou situaci překonali, a zároveň nám tím umožňují i nadále vykonávat naši práci. Jedině tak můžeme ochraňovat Vaše životy, zdraví, majetek a zajišťovat veřejný pořádek a bezpečnost dopravy,“ uvedl plukovník Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kontrola dodržování opatření, nemocní policisté, covid, koronavirus, Plzeňský kraj, Jaroslav Vild, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákaza se nevyhýbá ani policistům v Plzeňském kraji, pozitivní test covid jich má 37  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.